... İki elin sesi var

CHP'nin alkışlı seçim sloganı tam on ikiden vurdu.
İlk mektepte Öğretmenlerin dayanışmayı, yardımlaşmayı teşvik ve anlatmak için talebelere kompozisyon ödevi olarak verdiği Özlü sözdür; BİR ELIN NESI VAR IKI ELIN SESI VAR Atasözünü açıkla!

Tabii bizim zamanımızda CHP'nin alkışlı sloganı henüz icat edilmediği için, bizim bundan bahsetmemiz imkânsızdı. Genelde örnek olarak tek elimizi havada sallar bakın bir ses çıkmıyor, derdik; salladığımız elin karşısına diğer elimizi altına koyduğumuzda ses çıkardı ve bunu isbat olarak kullanır, İki elin sesi olduğuna en büyük delil olarak gösterirdik.

Eğer önümüzdeki seçimlerde CHP istediği sonucu alırsa, yeni nesil talebelerin gösterecekleri Örnekler arasında yerini alacaktır.

AKP icat edildiği günden beri siyasi gündemi hep elinde tuttu.
Muhalefet AKP'nin belirlediği gündemin etrafında debelendi durdu.
Özellikle seçim arefelerinde kedinin fareye oynadığı gibi, muhalefeti kendi minderine çekerek hep kazandı.

Türban istismarını her seçim öncesi muhalefetin ayaklarına dolaştırmayı ustalıkla becerdi.

Fukaralaştırdığı bir kesime verdiği yardımları devletin değil de AKP'nin yardımı gibi gösterme ustalığını başarıyla devam ettirdi.

Hırsızlığı, rüşveti, adam kayırmacılığı, ihale yolsuzluğunu, komşularla kötü ilişkilerimizi...
Zenginleşen evlatları, parsel parsel yağmalanan şehir rantlarını, işledikleri suçları ortağının üzerine yıkma becerisi gösterip bağırarak, hakaret ederek, tehdit ederek, din, iman diyerek, "Eyyy, Edep yahu!.." avazları arasında gözlerden kaçırma becerisini hep gösterdi.

Her gün, her yerde, her konuda, konuştu..konuştu...
Ülkenin geleceğini, gelecek nesilleri, kutuplaşmanın getireceği felaketleri DÜŞÜNMEDEN günü ve iktidarını korumak için konuştu durdu...

"Insan ne kadar az düşünürse o kadar çok konuşur" diyen Montesquicu'yu haklı çıkartırcasına bir izlenimi verirken bugüne kadar geldik.

İlk defa CHP siyasi gündemi belirlemiş olacak ki; AKP'nin taraflı ve tarafsız olacağına yemin etmiş sahipleri tarafından tenkit ediliyor, tartışılıyor, cevap yetiştirmeye uğraşıyorlar.

Artık gündem belirleme işi CHP'nin eline geçtiğine göre seçim sonuçları da bu doğrultuda olacağa benziyor, vesselam!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.