Türkiye Haber Girişi : 03 Ağustos 2015 17:43

Milan füzeli korkunç plan!

 Milan füzeli korkunç plan!
MLKP terör örgütünün Türkiye'de "Milan Füzesi" ile eylem hazırlığı yaptığı belirlendi.
Erzurumajans-MLKP terör örgütünün Türkiye'de "Milan Füzesi" ile eylem hazırlığı yaptığı belirlendi. Örgütün Kuzey Irak Gare bölgesindeki eğitim kampında, Alman uyruklu 3 kişiye özel sabotaj eğitimi verdiği saptandı. Sözcü Gazetesi'nden Kamil Elibol'un haberine göre; Turist gibi Türkiye'ye girecek Alman teröristlerin Milan füzesi ile eylem yapacağı istihbaratı alındı.

KRİTİK RAPOR

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, MLKP örgütünün ülkemizde tasarladığı bombalı saldırılar ile Kanas'lı suikastleri deşifre etti. Tedbir alınması için kritik illere gönderilen istihbarat raporunda önemli bilgiler paylaşıldı.

Raporda, MLKP'nin Suriye'nin Kobani bölgesinde 45 kişilik silahlı taburunun bulunduğu, militanların burada 3 ila 6 ay boyunca ideolojik ve silahlı eğitimlerini sürdürdüğüne dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Ayn El-Arap bölgesinde eğitim alan birlikler Kuzey Irak Gare bölgesinde bulunan MLKP eğitim kampına geçiş yaptı. Eğitimi tamamlayan diğer silahlı birlikler Gare bölgesinde faaliyet yürütüyor. Söz konusu taburda çeşitli ülkelerden gelerek ideolojik ve silahlı eğitim alan çok sayıda yabancı örgüt mensubu da bulunuyor. Bu örgüt mensuplarının 'turist' olarak ülkemize girip, eylem yapabilecekleri, bu eylem için 3 Alman vatandaşının özel olarak eğitildiği ve yakın zamanda Türkiye'ye gönderileceği yönünde istihbaratlar alınmıştır''

MİLAN FÜZESİ VAR

Kritik uyarıların yer aldığı raporda, örgüt yönetimi tarafından Türkiye'ye ilk etepta 'kapalı alan' çalışması yapmak üzere bir kadın ve bir erkek militanın gönderildiği ifade edildi. Örgütün ikinci aşamada Türkiye'ye iki erkek ve iki kadın mensubunu daha soktruğu saptandı. Kobani'den sızan 4 militandan birinin bomba uzmanı, diğerinin ise ''Kanas suikastçisi" olduğuna vurgu yapıldı. 2 bin metre etkili menzili olan Rus malı Kanas silah, sniper eylemlerinde kullanılıyor.

MILAN FÜZESİ

MLKP terör örgütü tarafından yurda sokulduğu tespit edilen Fransız yapımı Milan anti-tank füzesi zırh delici güdümlü füze olarak biliniyor. Almanların Peşmergelere bu füzelerden verdiği iddia edilmişti. Tesir menzili 2 bin metre olan füzeler, nişancı menzili içindeki hedefe, silahın optik nişangahında bulunan çok hassas kıl ile nişan alıyor ve güdümlü roket ateşleniyor. Roket silahı terk ettikten sonra nişancı hedef yer değiştirse bile, kılı hedef üzerinde tuttuğu sürece roket silah sistemi tarafından yönlendiriliyor ve yüzde 100'lük bir başarı ile hedef imha ediliyor. (Kaynak. Sözcü)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.