Spor Haber Girişi : 23 Mayıs 2015 15:49

1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu heyecanı

1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu heyecanı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından "Anadolu'nun Zirvesinde Koş" sloganıyla yarın yapılacak 1.Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu'nun basın toplantısı düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından "Anadolu'nun Zirvesinde Koş" sloganıyla yarın yapılacak 1.Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu'nun basın toplantısı düzenlendi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 1.Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu yarın saat 10.00'da start alacak. 10 ve 21 kilometrelik parkurların yer alacağı yarışa 14 ülkeden 1058 sporcu katıldı. Maraton koşusunun yanı sıra vatandaşların katılımıyla halk yürüyüşü düzenlenecek.

Yarın düzenlenecek maraton koşusu öncesinde Müceldili Konağı'nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Dünya Maraton Birliği Türkiye Temsilcisi Osman Atakan Tekin, 9 kez Avrupa Şampiyonu olan Ukraynalı erkek maratoncu Sergei Lebid, Kenyalı bayan maratoncu Alice Jepkemboi ve gazeteciler katıldı.

MARATON KİŞİSEL BİR SPORDUR

Toplantıda konuşan Dünya Maraton Birliği Türkiye Temsilcisi Osman Atakan Tekin, maratonum takım oyunu olmadığını kişisel olarak sporcuların yarışacağını söyledi. Osman Atakan Tekin, "Erzurum'da ilk defa böyle bir organizasyon yapılıyor. Belediyemizin ve spor teşkilatlarının büyük destekleri sonucunda yarın koşumuzu yapacağız. Erzurum Dünya maraton birliğine üye olunduktan sonra üyelik belgesi gönderildi. Bu teşkilata 100 ülke üye Erzurum'da bu ülkelerin arasında yer aldı. Yarınki organizasyon davetli sporcular ve onların elde edecekleri zaman sayesinde burada zaman çok önemlidir. Çünkü parkurun iyiliğini ve organizasyonun iyiliğini gösterir. Burada da yarın inşallah güzel sonuçlarla karşılaşırız. Maraton takım oyunu değil kişisel olduğu için buradaki performans tamamen sporcuya ve tabiat şartlarına bağlıdır. Eğer şiddetli rüzgar ve yağış olursa bu da dereceyi mutlaka etkileyecektir." dedi.

ERZURUM BU HAFTA SONU ÖNEMLİ BİR ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Önemli bir spor etkinliğiyle Türkiye spor kamuoyunun karşısına çıkacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'un önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını söyledi. Mehmet Sekmen, "Kurum olarak hemen hemen her ay ulusal ve uluslararası çapta düzenlenen organizasyonlarla şehrimizin spor hayatına renk katıyoruz. Erzurum bu hafta sonu önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Şehrimizde ilk kez düzenlenecek olan 1.Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu ve halk yürüyüşü ile uluslararası marka bir yarışa start vereceğiz. Uluslararası Atletizm Federasyonu sertifikasına sahip Dünya Maraton Birliği onaylı Erzurum Yarı Maratonu 21 ve 10 kilometre kategorilerde gerçekleşecektir. 14 farklı ülkeden toplam 1058 kayıtlı sporcunun yer alacağı yarış Havuzbaşı Kent Meydanı'ndan başlayarak belirlenen güzergahlar sonrasında tekrar aynı yerde son bulacak. Aynı zamanda ülkemizden de 20'iyi aşkın şehirden katılım var bu yarışa. Tahmini olarak da çok sayıdaki halkımızda bu yarışa katılacak. Halk yürüyüşü yarın 10.30'da havuzbaşından başlayarak Cumhuriyet Caddesi boyunca devam edecek." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.