Bölge Haber Girişi : 08 Mart 2010 08:39

10 yıllık polise 'Başpolis' ünvanı!..

10 yıllık polise 'Başpolis' ünvanı!..
Çalışma süreleri 10 yıl ve üzeri polislerden sicili düzgün olanlara 'Başpolis' rütbesi verilecek.
Erzurum Ajans-Son iki yılda 11 bin artan polis sayısındaki üniversite mezunu polislerin önüne başka imkanlar da sunmak isteyen Emniyet Genel Müdürlüğü, “Başpolis” uygulaması üzerinde çalışıyor. Emniyet yetkilileri, teşkilatta yapılan istatistiki değerlendirmelerde çoğunlukla disiplin suçu işleyen polislerin, 10 yılın üzerinde çalışanlardan oluştuğunu belirledi. Hazırlanan raporlarda, zor koşullarda çalışan çalışan personelin bir süre sonra yükselme şansını da kaybetmesiyle, hedefsizlik nedeniyle disiplinsiz yaklaşımlara yöneldiği vurgulandı. Teşkilat içinde polis memurlarına 6. meslek yılından itibaren, komiser yardımcılığı sınavlarına girme hakkı tanınıyor. 10. yıla kadar verilen bu imkan sadece üniversite mezunu polisler için geçerli.

Deneyimli polise imkan

İstanbul eski Valisi ve Emniyet Müdürü Hayri Kozakçıoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yeni yürürlüğe koyduğu “Başpolislik” uygulaması ile ilgili olarak, “Yeni uygulamayla teşkilat içerisinde tahsilini tamamlayamayan, komiserliğe geçiş sınavını kazanamayan, polis memurluğundan bir üst rütbeye geçme şansı kalmayan deneyimli polislerden daha iyi faydalanılmasını sağlayacak önemli bir uygulamadır. Bizim dönemimizde de bu konu üzerine önemli mesai harcadık. Bu memurun moral ve motivasyonunu artıracak bir etkendir ” dedi.

Kozakçıoğlu: Doğru


Kozakçıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Takdirnameler, taltifler bile personelin maneviyatını artıran uygulamalardır. Ancak bu uygulamada liyakat önemlidir. Yani değerlendirmeler objektif yapılmalıdır. Daha çok çalışan, hizmet üreten memurlar bu rütbe ve taktirler için gözetilmelidir. Bu teşkilatın daha da profesyonelleşmesini sağlayacaktır. Hiyerarşik açıdan da görev ve yetkilerde daha disiplinli bir yapıyı oluşturacaktır. Artık eskisi gibi köy meydanından davulla toplanmıyor polis. Teşkilat içinde çok zeki çocuklar var. Üniversite mezunları. Bu insanların önüne bir hedef koymak lazım. Memur mesleğe başlıyor aynı emekliliği geliyor yine aynı. Yirmi senesini vermiş bır polis memuru hala karakol kapısı önünde nöbet tutuyor.” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.