dİDEM
07.02.2012 11:43:31 clok font font font print

''Kucaklayış, gök kubbe seramik sergisi''

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Araştırma Görevlisi Nevin Ayduslu tarafından hazırlanan “Kucaklayış, Gök Kubbe Seramik Sergisi” Erzurum Devlet Resim-Heykel Müzesi Galerisi (Kültür Merkezi) Havuzbaşı salonunda açıldı.

''Kucaklayış, gök kubbe seramik sergisi''Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Araştırma Görevlisi Nevin Ayduslu tarafından hazırlanan “Kucaklayış, Gök Kubbe Seramik Sergisi” Erzurum Devlet Resim-Heykel Müzesi Galerisi (Kültür Merkezi) Havuzbaşı salonunda açıldı.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu ve ERVAK Başkanı Erdal Güzel, KKEF Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım tarafından açılan sergide, Ayduslu’nun 25 adet seramik çalışması yer alıyor.

Sergiyle ilgili bilgi veren Ayduslu, çalışmasının iç kısımlarının iç bükey dairelerden, bir kısmının ise iç bükey kuş formlarından oluştuğunu, çalışmasında ‘şamotlu’ kilden fitil tekniğinde, renkli sır tekniklerini kullandığını anlattı.
Çalışmasında kullandığı iç bükey dairelerin gökkubeyi ve kucaklayışı temsil ettiğini, kucaklayışın ise sevgi ve şefkatin işareti olduğunu söyleyen Aydoslu şunları kaydetti: “Gök kubbeden kesit olarak düşünülen iç bükey daire ve kuşlarda Çifte Minareli Medrese’nin süslemeleri vurgulanmıştır. Selçuklunun sonsuzluk kavramını temsil eden geometrik ve bitkisel süslemeleri günümüz anlayışındaki yapıtlarda da devamı sağlanmaya çalışılmıştır.”
S
ergi hafta sonuna kadar açık kalacak. 
Bu Haber toplam 421 defa okunmuştur.
önceki haber sonraki haber   facebook twitter
Kaya Stor Perde

Türkiye Genelinde Toptan fiyatına perakende satışlarımız başlamıştır.
Bayilik ve kartela talepleriniz için 0216 352 82 82

www.kayastor.com

Yorumlar
  • Erzurum'da 3. Türk şöleni

    Erzurum’da Güneş Vakfı tarafından 3.’sü düzenlenen Türk Şöleni kapsamında “Amerikan İşgalinden Sonra Irak Türkmenleri” konusu

  • İki ustadan unutulmaz gece

    Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Bahar Şenlikleri, kemançeyle bağlamanın buluşmasına sahne oldu.

  • Açık havada ortak resim sergisi

    Şehitler Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ile Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi büyük beğeni topladı.

  • Dadaşlar en iyi film olarak 'Mar'ı seçti

    Erzurum'da bu yıl 7'ncisi yapılan Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde en iyi film 'Mar' seçildi.