Sağlık Haber Girişi : 14 Temmuz 2016 15:27

150 kilogram ağırlığındaki hasta kadını 8 kişi taşıyabildi

150 kilogram ağırlığındaki hasta kadını 8 kişi taşıyabildi
Erzurum'un Palandöken ilçesinde 150 kiloluk hasta, 112 ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yardımı ile hastaneye götürülebildi.
Erzurumajans-Erzurum'un Palandöken ilçesinde 150 kiloluk hasta, 112 ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yardımı ile hastaneye götürülebildi. 

Palandöken ilçesi Yıldızkent semtinde yaşayan böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı bulunan 55 yaşındaki Hafize Ayten nefes darlığı yaşayınca kızı Keziban Ağyürek 112 acil servisi arayarak yardım istedi. Eve gelen 112 ve itfaiye ekipleri gereken kontrolleri yaptıktan sonra hastayı evinden sedye yardımı ile 8 kişi çıkarabildi.

15 yıldır böbrek yetmezliği, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve Koah hastalığı ile mücadele eden ve kiloları yüzünden yatağa mahkum kalan Hafize Ayten, merdivenler zorluklarla aşağıya indirildi.

Evde bulunan kızı Keziban Ağyürek, "Annem böbrek hastası, şeker hastası, yüksek tansiyon ve koah hastalığı ile mücadele ediyor. 15 yıldır bu hastalıklarla mücadele ediyor. Tedavi gördüğü için aldığı ilaçlar nedeniyle bayağı vücudu şişti. Durumu iyiye gitmedi. Kendi çabasıyla zor da olsa yürüyerek ikinci kattan aşağıya inebiliyordu. Son zamanlarda artık yürüyemez duruma geldi. Yatalak durumuna düştü. Ben de kızı olarak baktım durumu gittikçe kötüye gitti. İlgili yerlere haber verdim geldiler. Sağ olsunlar yardımcı oldular. Aşırı kilolarından utandığı için önceden haber vermedik ki iyileşir ve kendine gelir. Ama baktık durumu kötüleşti mecbur kaldık. Annem hatırladığım kadarıyla 150 kilo civarında. Oturduğumuz ev kendimize ait. Kimseye muhtaç değiliz ama annemin sağlığı önemli" dedi.

112 görevlilerinin annesini evden almaları sırasında kız da büyük bir üzüntü yaşadı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.