Bölge Haber Girişi : 04 Şubat 2016 18:44

2 Yaşındaki bebek domuz gribinden öldü

2 Yaşındaki bebek domuz gribinden öldü
Tunceli'de halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 teşhisi konulan 2 yaşındaki bebek, kaldırıldığı Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Erzurumajans-Tunceli'de halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 teşhisi konulan 2 yaşındaki bebek, kaldırıldığı Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

29 Ocak tarihinde yüksek ateş, solunum güçlüğü şikayetleriyle ailesi tarafından Tunceli Devlet Hastanesi'ne götürülen 2 yaşındaki Büşra Küpeli, buradaki muayenesinin ardından H1N1 belirtileri görülmesi üzerine aynı gün Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Erzurum Halk Sağlığı Laboratuvarı'na gönderilen numuneleri de pozitif çıkan bebek, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti.

Tunceli'deki H1N1 vakalarına ilişkin bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin, "Şu ana kadar devlet hastanemize yaklaşık 25 hastamız soluk alamama, yüksek ateş ve boğaz ağrısı şikayetleriyle başvurdu. Bunlardan 19 tanesinin numunelerini Erzurum Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderdik. Bunlardan 11 vaka olumlu geldi. Bunlardan 9 tanesi sıhhatle taburcu oldular. Şu an devlet hastanesinde bir hastanın tedavisi devam ediyor" dedi.

2 yaşındaki bir bebeğin sevk edildiği Elazığ'da yaşamını kaybettiğini ifade eden Dr. Musa Şahin, "Şu ana kadar ki pozitif vakalarımızdaki hastaların yarısından fazlası yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan hastalarımız olmasına rağmen bu noktada tedavileri tamamlanarak evlerine gönderildi" diye konuştu.

Kalp, şeker, tansiyon sorunu olanlar ile ileri yaşta bulunanlar, hamile ve toplu alanlarda çalışanların grip aşısı yaptırması gerektiğinin altını çizen Dr. Şahin, şu an ilde H1N1 açısından endişelenecek bir durum olmadığı ve gerekli tedbirlerin alındığını da sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.