Erzurum Haber Girişi : 27 Ocak 2015 14:32

200 Öğretmen sömestr tatilinde yurt dışına gönderildi

200 Öğretmen sömestr tatilinde yurt dışına gönderildi
Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nce ortaklaşa düzenlenen "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" projesi kapsamında yurtdışına gidemeyen 200 öğretmen sömestr tatilinde yurtdışına gönderildi.
Erzurumajans-Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nce ortaklaşa düzenlenen "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" projesi kapsamında yurtdışına gidemeyen 200 öğretmen sömestr tatilinde yurtdışına gönderildi.

Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" projesi havalimanında düzenlenen 200 öğretmeni yurtdışına uğurlama programıyla start aldı. Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen daha önce yurtdışına gitmemiş olan 200 öğretmen proje kapsamında ilk kez yurtdışını görecek. Öğretmenleri yurtdışına uğurlamak için havalimanında düzenlenen törene Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve öğretmenler katıldı.

Törende öğretmenlerle yakından ilgilenen Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum'da görev yapan ve yurtdışına gitme ihtimali olmayan öğretmenlerin hepsini yurtdışına göndereceklerini söyledi. Vali Altıparmak, "Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum'da görev yapan öğretmenler arkadaşlarımızı yurtdışına gönderiyoruz. Erzurum Avrupa'ya uçuyor projesi kapsamında toplamda 200'e yakın öğretmen arkadaşımızı bu proje çerçevesinde göndereceğiz. Ama bu proje bugün burada 200 öğretmeni göndermekle sona ermeyecek. İmkanlar çerçevesinde fırsatlar oluşturuldukça bütün yurtdışına gitme ihtimali olmayan öğretmenlerimizin tamamını göndermek gibi bir niyetimiz var. Giden arkadaşlarımız büyük bir tecrübe ile oradaki meslektaşlarıyla görüşerek oradaki okulları ve eğitim sistemini yakından tanıyarak geldikleri zaman öğretmen arkadaşlarına ve öğrencilere ciddi bir kaynak sağlayacaklarını düşünüyorum." dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Erzurum Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizle beraber ortaklaşa bir proje yürütüyoruz. Bu proje kapsamında şehrimizdeki öğretmenleri kısım kısım yurtdışına göndermeyi hedefliyoruz. Bugün bir kısım öğretmen arkadaşımız yurtdışına gidecek. Arzumuz yavrularımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizi tecrübe, deneyim, bilgi ve görgülerini artırmak amacıyla böyle bir proje şehrimizde uygulanıyor. Valiliğimiz bu projeyi başlattı. Bizde Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak bu projeye destek veriyoruz." şeklinde konuştu.

Proje kapsamında ilk kez yurtdışına gidecek olan İbrahim Hakkı Fen Lisesi Rehber Öğretmeni Betül Avar, Erzurum'da 16 yıldır öğretmenlik yaptığını ve ilk kez böyle bir projeyle karşılaştığını ifade ederek şunları söyledi." İlk defa yurtdışına gideceğim için çok heyecanlıyım. Daha önce hiç yurtdışına gitmemiştim. İnşallah verimli bir etkinlik olur ve böyle güzel projelerin devamı gelir."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • cem 01 Ocak 1970 02:00

    Valilik ve belediyemiz projeye olan katkilarini belirtirlerse memnun oluruz.

  • alpurungu 01 Ocak 1970 02:00

    ya arkadaşlar yalan külliyen yalan.320 avro para ödendi.BUDAPEŞTEYE gitmek için. o parayla normalde turlarla gidilir. sanki valilik veya belediye göndermiş gibi haber yapmayın.

  • MEHMET ÖDEMİŞ 01 Ocak 1970 02:00

    ÖĞRETMENLERİ TATİLE GÖNDERECEĞİNİZE BİR ANKET YAPIN BAKALIMKİ BU ŞEHİR TÜCCARININ ÖMRÜNDE TATİL DEĞİLDE KAÇ PAZAR AİLESİYLE ÖĞLE YEMEĞİ YEMİŞTİR SAYIN VALİBEY SAYIN YENİ HEVES BELEDİYE BAŞKANI ERZURUMDA YAPACAK BİRŞEY KALMADI. ÖĞRETMENLERİN TATİLİ KALDI YAZ TATİL KIŞ TATİL BAYRAM TATİL ÇOCUK DOĞDU TATİL KIZ NİŞANLANDI TATİL SAAT 5 TATİL ALLAH A HAVALE EDİYORUM

  • ayla yılmaz 01 Ocak 1970 02:00

    ne kadar talihsiz bir açıklama ..kim demiş gitme ihtimali yok diye..sadaka mı veriyorsunuz öğretmene..

  • Öğretmen 01 Ocak 1970 02:00

    Vali Bey ve Sayın Başkan öğretmen 850 euro verdikten sonra istedikleri yere giderler.Sizin organizasyonuza ihtiyaçları yok. Bu organizasyon ücretsiz olmalı.