Bölge Haber Girişi : 27 Aralık 2010 14:38

2011 Kış oyunlarına özel vip koruma!..

2011 Kış oyunlarına özel vip koruma!..
Erzurum'da Ocak-Şubat aylarında gerçekleşecek olan 25. Üniversiteler arası Kış Oyunları (UNIVERSİADE) sırasında devlet büyüklerini VIP korumalar koruyacak.

Erzurum Ajans-Erzurum’da Ocak-Şubat aylarında gerçekleşecek olan 25. Üniversiteler arası Kış Oyunları (UNIVERSİADE) sırasında devlet büyüklerini VIP korumalar koruyacak.

27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak 2011 Universiade Kış Oyunları için kente gelecek devlet büyükleri ve önemli kişilerin korunması amacıyla Erzurum Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen VIP kursu, sona erdi. Yakın koruma konusunda teorik ve pratik bilgilerin aktarıldığı eğitim programı kapsamında uygulanan tatbikatta, gerçek mermiler kullanıldı. Yaya ve araç koruma, tabanca ve makineli tüfek kullanımı, yakın koruma, kaçırılma olaylarına karşı müdahale gibi eğitim programına dahil olan 44´ü İl Emniyet Müdürlüğü personeli 77 polise, yakın korumanın bütün ayrıntıları anlatıldı.

Muş, Kars, Ardahan, Bingöl, Bayburt, Erzincan ve Erzurum illerinde görevli polislerin katıldığı eğitim programı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğündeki eğitim alanında gerçekleştirildi.

Emniyet hizmetleri içerisinde yer alan yakın korumanın son derece önemli olduğunu ifade eden Erzurum Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, “2011 Universiade ile ilgili olarak yaklaşık 77 personele yakın koruma dediğimiz VIP Kursu düzenledik. Polislerimize silah kullanma, hareket halindeki araçtan ateş etme gibi birçok konuda eğitim verdik” dedi.

Kursu başarıyla tamamlayan 77 polise sertifikaları takdim edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.