Sağlık Haber Girişi : 31 Mayıs 2017 17:00

3 aylık Pelin bebek diyalize girdi

3 aylık Pelin bebek diyalize girdi
Doğu Anadolu Bölgesinde 13 ile hizmet veren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastenesine getirilen 3 aylık PElin bebek çoklu organ yetersizliği nedeniyle diyalize girdi.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesinde 13 ile hizmet veren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastenesine getirilen 3 aylık PElin bebek çoklu organ yetersizliği nedeniyle diyalize girdi.

Kusma, baygınlık ve yüksek ateş nedeniyle ailesi tarafından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk acil kliniğine getirilen Pelin bebeğe yapılan tetkik ve incelemeler sonunda, çoklu organ yetersizliği tanısı konuldu. Pelin bebek, pediatrik yoğun bakım ünitesine yatırılarak acil diyaliz tedavisi uygulandı. İlk kez 3 aylık bir bebeğe karından diyaliz tedavisi uygulayan Çocuk Nefroloji Uzmanı Dr. Bahriye Altmış şunları söyled:

 "Pelin bebek bize yüksek ateş kusma ve bayılma şikayeti ile getirildi. Yapılan tetkik, tahlil ve incelemelerde hastada sepsis ve akut böbrek yetersizliği tesbit ettik. Pediatrik yoğun bakım ünitesinde yer alan diyaliz ünitesine bebeği alarak yoğun bakım uzmanı Dr. Nuri Alaçakır ile gerekli müdahaleyi yaparak diyaliz uyguladık. Şimdi hastanın sağlık durumu çok iyi. Yakın bir zamanda yoğun bakımdan çıkararak çocuk servisine alacağız."

Çocuk Nefroloji Uzmanı Dr. Bahriye Atmış ve çocuk yoğun bakım Uzmanı Uz. Dr. Nuri Alaçakır, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni doğan, bebek ve çocuk yaş gruplarına diyaliz yapılabilmesi Erzurum ve çevre iller açısından önemli olduğunu belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.