Kültür-Sanat Haber Girişi : 14 Eylül 2014 15:05

3. Erzurum Günleri'ne ehram damgası

3. Erzurum Günleri'ne ehram damgası
Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "3. Erzurum Günleri"nde yöresel giysi olan ehramdan üretilen eserler ziyaretçilerden tam not aldı.
Erzurumajans-Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "3. Erzurum Günleri"nde yöresel giysi olan ehramdan üretilen eserler ziyaretçilerden tam not aldı.

Erzurum Günleri'nde kurulan standları gezen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği (ERAKDAY) Başkanı Hülya Saltuklu'dan bilgi aldı. Ehrama eski rağbetin olup olmadığını soran Bakan Ala'ya, Saltuklu, "İnşallah biz sahip çıktıkça rağbet olacak" diye cevap verdi. Bunun üzerine Bakan Ala, oldukça iddialı bir cevap olduğunu ifade ederek, "Hadi bakalım, İnşallah" diyerek, gezisini sürdürdü.

Erzurum'da ehramdan ürettiği birbirinden güzel ve farklı eserlerle, bu yöresel giysiye farklı bir estetik kazandıran Saltuklu, 3. Erzurum Günleri'nde de ilgi odağı oldu. Programa katılan yediden yetmişe herkes giyimden hediyelik ve süs eşyalarına varıncaya kadar yöresel ehramdan üretilen ürünlere büyük ilgi göstererek tam not verdiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.