Erzurum Haber Girişi : 16 Ağustos 2017 15:45

'ByLock' kullandığını öne sürdükleri kadını dolandırmak istediler

'ByLock' kullandığını öne sürdükleri kadını dolandırmak istediler
Erzurum'da kendilerini polis olarak tanıtan 2 kişi telefonla aradıkları bir kadını 'ByLock' kullanıcısı olduğunu öne sürerek dolandırmak istedi.
Erzurumajans-Erzurum'da kendilerini polis olarak tanıtan 2 kişi telefonla aradıkları bir kadını 'ByLock' kullanıcısı olduğunu öne sürerek dolandırmak istedi.

Olay, dün saat 12.45 sıralarında merkez Yakutiye İlçesi'ne bağlı Lalapaşa Mahallesi'nde meydana geldi. 48 yaşındaki S.U.'yu arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıtrken S.U. hakkında soruşturma açıldığını, FETÖ/PDY terör örgütünün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığına dair şüpheler olduğunu öne sürerek kadını Gürcükapı Polis Merkezi'ne çağırdı. S.U. hemen gelemeyeceğini söyleyince dolandırıcı yanında bulunan arkadaşını başkomiser olarak tanıtarak telefonu ona verdi. Kendisini 'Başkomiser' olarak tanıtan dolandırıcı ise kadına evde altın, değerli eşya olup olmadığını sordu. Konuştuğu kişilerin dolandırıcı olabileceğini anlayan S.U. telefonu kapattı. Hemen polisi arayan S.U. kendini arayan sahte polislerden şikayetçi oldu. S.U.'nun şikayeti üzerine Gürcükapı Polis Merkezi Amirliği'nce 'Dolandırıcılığa teşebbüs' suçundan soruşturma başlatıldı.

Hümeyra PARDELİ/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.