Kültür-Sanat Haber Girişi : 20 Ekim 2017 19:15

'Kafkaslardan Anadolu'ya Şiir Şair ve Aşık Günleri'

'Kafkaslardan Anadolu'ya Şiir Şair ve Aşık Günleri'
Ardahan Üniversitesi tarafından 20-22 Ekim tarihleri arasında bu sene birincisi düzenlenen 'Kafkaslardan Anadolu'ya Şiir Şair ve Aşık Günleri' sergi açılışı ve protokol konuşmaları ve panel ile başladı.
Erzurumajans-Ardahan Üniversitesi tarafından 20-22 Ekim tarihleri arasında bu sene birincisi düzenlenen 'Kafkaslardan Anadolu'ya Şiir Şair ve Aşık Günleri' sergi açılışı ve protokol konuşmaları ve panel ile başladı.

Açılış ve selamlama konuşması yapan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli, "Bütün sanatçı ve şair dostlarımız Ardahan'da hoş bir sada bırakmak istiyorlar. Şiirin, şairin, aşıklık geleneğinin olduğu yerde medeniyetten, kültürden, sanattan bahsetmek mümkün olacaktır. Bu anlamda bu tür faaliyetler oldukça anlamlı ve bir o kadar da önemlidir." dedi.

ARÜ Rektörü Prof. Dr. Biber de böyle bir etkinliğin üniversitede yapılmasının heyecanını yaşadığını dile getirerek şöyle devam etti:

"Bölgemiz bir ocaktır. Şairlere, yazarlara, aşıklara kaynaklık etmiştir. Bu ilki olan programın devamı inşallah gelecektir. Kur'an'da bir surenin adı kalemdir. Bu sure, 'Kaleme ve onun yazdıklarına ant olsun' diye başlar. Buradan baktığımızda yaptığımız işin ciddiyetini, nasıl, ne kadar büyük bir iş olduğunu altını tekrar çizmek için bunları vurgulamak istedim. Cemil Meriç'in ifadesiyle 'Milletin düştüğü yer, kalemi bıraktığı yerdir.' Milletin kalkacağı yer de o zaman kaleme sarılacağı ve bu kalemle yazacağı, bütün insanlığa, bütün dünyaya ulaştıracağı mesajla oluşacaktır. Bizim böyle bir geçmişimiz, böyle bir geleneğimiz, böyle bir geleceğimiz var. Bunun için sizin gibi gençlerle inşa etme gibi bir vazifemizin olduğunu tekrar ifade etmek isterim. Dirileceğimiz yer kalemdir ve onun yazdıklarıdır."

Erzurumlu ressamlar, Derya Erkut ve Zülküf Bilmez tarafından resimlenen, M. Yaşar Genç tarafından şiirleştirilen "Kırk Çiçek ile Kırk Hadis" resim sergisinin açılışı ARÜ Rektörü Prof. Dr. Biber, TYB Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Belediye Başkan Vekili Akın Günal tarafından gerçekleştirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.