Türkiye Haber Girişi : 02 Nisan 2015 02:29

4 Nisan'da kanlı ay tutulması geliyor!

4 Nisan'da kanlı ay tutulması geliyor!
4 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşecek 'kanlı ay tutulması' merak uyandıran gökyüzü olaylarından biri...
Erzurumajans-4 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşecek 'kanlı ay tutulması' merak uyandıran gökyüzü olaylarından biri... 21. yüzyılın bu en kısa Ay tutulması Terazi burcunda gerçekleşecek. Ürkütücü ismiyle dikkat çeken tutulma en az Güneş tutulması kadar endişe yaratıyor. Tutulma sebebiyle deprem beklentisi konuşulurken, diğer yandan astrologlar farklı gelişmeler bekliyor.

Ay'ın Dünya'nın gölgesine girmesinden dolayı kırmızı tonlarını yansıtan 'kanlı Ay tutulması' 5 dakikadan daha az sürecek.  Türkiye'de Ay'ın sadece kırmızılaşmış bir Dolunay olarak görüleceği kanlı Ay tutulmasını Doğu Asya, Yeni Zelanda,  Pasifik, Batı ve Kuzey Amerika ülkeleri ile Avustralya izleyebilecek.

BLOOD MOON TETRAD'I

Ay'ın tutulması esnasından aldığı kırmızımsı tonlar, 'kanlı Ay' yani 'Blood Moon' adını almasına neden olmuş.  İnsanlar arasında korku ve heyecan uyandıran bu tutulmalar 2014-2015 yılları arasında 4 kez gerçekleşecek. 4 Nisan'da oluşacak dolunay ile serinin üçüncü  tutulması gerçekleşmiş olacak. Dördüncü ve son kanlı Ay tutulması ise 28 Eylül'de gerçekleşecek ve böylece 2014-2015 yıllarındaki Tetrad (Dörtlü) serisi tamamlanmış olacak.



DEPREM OLACAK MI?


Astrologlar dolunay vakitlerinde manyetik alanların her zamankinden daha fazla etkileneceğini dile getirirken, deprem gibi doğal afetlerin de  tetiklenebileceğini belirtiyorlar.  Tutulmaların 6 ay gibi geniş bir zaman diliminde etkisini göstereceğinin altını çizen astrologlar, dörtlü Ay tutulmalarının toplumsal açıdan çalkantılı günlere işaret ettiğini söylüyor. (Hürriyet)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.