Kültür-Sanat Haber Girişi : 06 Temmuz 2018 16:24

4 yılda 5 bin 985 kişi sertifika aldı

4 yılda 5 bin 985 kişi sertifika aldı
Erzurum’da Palandöken Belediyesi’nin açtığı meslek edinme kursları onlarca kişiye iş imkanı sağladı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum’da Palandöken Belediyesi’nin açtığı meslek edinme kursları onlarca kişiye iş imkanı sağladı. Ücretsiz kurslar sayesinde 700 kişi de okuma - yazma öğrendi.



Palandöken Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksinde düzenlediği kurslar için yıl sonu sergisi düzenledi. Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi’yle ortaklaşa düzenlenen kurslara son 4 yıl içinde 10 bin 19 kişi katıldı ve 5 bin 985 kişi sertifika aldı. Ücretsiz kurslar sayesinde onlarca kişi iş sahibi olurken, 700 kişi de okuma-yazma öğrendi. İnsan odaklı belediyelicik anlayışıyla ilçe sakinlerinin büyük takdirini toplayan Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, İngilizce, bilgisayar ve hasta kabul kursları sayesinde vatandaşların iş sahibi olmasının sevindirici olduğunu belirtti. Milli Eğitim İlçe ve Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerine teşekkür eden Başkan Bulutlar, ''Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda birçok meslek dalında kurslar açtık. Yoğun ilgiyle birlikte öğretmen sayımızı da artırdık. İnsanlarımızın bu kurslar sonrasında iş bulabilmeleri ne denli doğru bir çalışma yaptığımızı bir kez daha ortaya koydu. Türkiye’nin 4 milyona yakın ara eleman ihtiyacı olduğunu düşünürsek bu kursların sayısını da zaman içinde artıracağız. Bununla birlikte 700 kişinin de okuma-yazma öğrenmesi bizi ayrıca sevindirdi'' diye konuştu.



EL EMEĞİ GÖZ NURU

Çeşitli meslek gruplarında açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserler de görücüye çıktı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un da katıldığı törende açılış kurdelesini kesen Başkan Bulutlar, eserleri tek tek inceledi. Bulutlar ayrıca bir süre önce başlattıkları gelinlik üretimi konusunda da genç çiftlere büyük bir katkı sağladıklarını dile getirdi. Her bedenden çok sayıda gelinliğin ücretsiz olarak genç kızlara ödünç olarak verildiğini belirten Başkan Bulutlar, bu sayede ekonomik bir katkı sağladıklarını da ifade etti. 




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.