Kültür-Sanat Haber Girişi : 10 Temmuz 2015 15:55

9. Uluslararası yaz okulu Atatürk Üniversitesi'ni renklendirdi

9. Uluslararası yaz okulu Atatürk Üniversitesi'ni renklendirdi
Atatürk Üniversitesi'nde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Kültürlerarası Köprü Uluslararası Yaz Okulu" öğrencilerinin kendi ülkelerini, üniversitelerini ve kültürlerini tanıttıkları"Uluslararası Gün" Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi'nde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Kültürlerarası Köprü Uluslararası Yaz Okulu" öğrencilerinin kendi ülkelerini, üniversitelerini ve kültürlerini tanıttıkları"Uluslararası Gün" Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirildi.

Öğrenciler, Üniversitelerini yaptıkları sunumlarla, ülkelerini bayraklar ve video klipleri ile, kültürlerini ise müzik ve dans performanslarıyla ve ülkelerinden getirdikleri yiyecek ve hediyelerle tanıttılar. Yaz okulunda bu yıl 14 ülkedeki (ABD, Ürdün, Tunus, Gürcistan, Belarus, Hindistan, Azerbaycan, Tayvan, Rusya, Kazakistan, Pakistan, Malezya, İran ve Fas) 23 üniversiteden rekor bir katılımla toplam 49 öğrenci bulunuyor. İki haftalık programda yer alan ders, gezi ve kültürel faaliyetlerle öğrencilere üniversite, şehir, bölge, ülke ve kültürümüz tanıtılıyor.

"Uluslararası Gün" programına üniversite öğrencileri, öğretim üyeleri ve ofis çalışanları katıldı.

Toplantının açışını yapan Dışİlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz, konuşmasında "Uluslararası Yaz Okulunun" Türkiye'de tek olduğunu, Dışİlişkiler Ofisinin en önemli programları arasında yer aldığını ve üniversitenin uluslararasılaşmasına ve tanıtımına önemli katkılar yaptığına vurgu yaparak, kurumsallaşan bu programın Atatürk Üniversitesinin bir vazgeçilmezi olarak devam edeceğini tahmin ettiğini belirtti.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkac, programın üniversitenin dünyaya açılmasına önemli katkılar sağladığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantı sonunda programa katılan uluslararası öğrencilere katılım sertifikaları ve bu programda elde ettikleri 4 AKTS kredisi belgesi verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.