Eğitim Haber Girişi : 30 Haziran 2015 22:00

Açıköğretim Fakültesi önümüzdeki döneme 8 yeni programla giriyor

Açıköğretim Fakültesi önümüzdeki döneme 8 yeni programla giriyor
2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılına, açılan 8 yeni programıyla girmeyi planlayan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, "Eğitimin yaşı, mekânı ve sınırlamaları yoktur. Yeter ki isteyelim" dedi.
Erzurumajans-2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılına, açılan 8 yeni programıyla girmeyi planlayan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, "Eğitimin yaşı, mekânı ve sınırlamaları yoktur. Yeter ki isteyelim" dedi.

Bu yıl 83 bin öğrencisine eğitim hizmeti sunan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılına mevcut lisans ve önlisans programlarının yanı sıra yeni açılan 8 programı ve vizyoner bakış açısıyla giriyor. Açıköğretim Fakültesi, bünyesine dâhil olan Acil Durum ve Afet Yönetimi, Bilgi Yönetimi, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Emlak ve Emlak Yönetimi, Özel Güvenlik ve Koruma, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programlarıyla geniş kesimlere nitelikli ve bireysel öğrenme becerilerini göz önünde bulunduran, zaman ve mekan bağlamında esnek eğitim hizmeti sunmayı hedefliyor.

Zengin program portföyüyle, ilk kez üniversite eğitimi alacak olanlar ve Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında programlara kayıt yaptıracaklarla çok daha büyük bir aile olacaklarına işaret eden Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bizler, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi olarak kuruluşumuzdan bu yana eğitim hizmeti sunduğumuz tüm programlarımızda toplumsal gelişim ve dönüşümleri göz önünde bulundurduk. Yaşamımızın önemli bir parçası olan yeni iletişim teknolojileri, insan sağlığı ve güvenliği konuları önceliğimiz arasında yer alıyor. Günümüzde tüm meslekler için etkili iletişim, bilgisayar okuryazarlığı, bilgi yönetimi önem taşıyor. Gelecek nesillerin sağlıklı biçimde yetişmesinin, çocuk gelişimi konusunda yeterli bilgi ve beceriye sahip ebeveyn olma bilinçliliğinden geçtiğini hepimiz bilmekteyiz. Sağlık ve sosyal hizmet gibi alanlar toplumsal sorumlulukların başında geliyor. Bu bağlamda, bireysel ve mesleki gelişimini önemseyenler için 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle 8 Önlisans Programını daha eğitim hizmeti kapsamımıza almış bulunuyoruz.

Açıköğretim Fakültesi ailesi olarak nitelikli, bireyi ve toplumu esas alan hizmetler sunmayı amaçlamaktayız. Bir eğitim kurumu olarak hedefimiz, gelişime açık, toplumsal sorunlara duyarlılık kazanmış, sorunların farkında olup çözüme odaklanan bireyler yetiştirmektir. İfade etmeliyim ki, eğitim için kimse geç kalmış değildir. Açıköğretim Fakültesi olarak "Öğrenmenin sınırları yoktur." diyoruz. Bizimle bu görüşü paylaşan herkesi ailemizin bir parçası olmaya davet ediyor; zengin program portföyümüzü ve sunduğumuz eğitim hizmetini gelişimleri için önemli bir fırsat olarak değerlendirmelerini bekliyoruz. Yeni dönemde Fakültemiz programlarına kayıt yaptırarak bizimle eğitim yoluna devam etmek isteyen öğrenci adaylarımıza şimdiden 'Hoş geldiniz' diyor, tüm öğrencilerimize eğitim süreçlerinde başarılar diliyorum."

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, program portföyü ve sunduğu eğitim hizmetleri konusunda detaylı bilgi edinmek isteyenler http://www.ataaof.edu.tr/ Fakülte web adresini ve http://ikinciuniversite.atauni.edu.tr/ 2. Üniversite web adresini ziyaret edebilirler ya da 444 92 82 numarasından Çağrı Merkezini arayabilirler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.