Erzurum Haber Girişi : 29 Ağustos 2015 17:00

ADD'den Zafer Bayramı mesajı

ADD'den Zafer Bayramı mesajı
Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık için emperyalizme karşı Mustafa Kemal önderliğinde verdiği ve 30 Ağustos 1922 de, Dumlupınar'da yapılan Başkumandanlık Meydan Muharebesi'yle Kazandığı büyük Zafer'in doksan üçüncü yıl dönümündeyiz.
Erzurumajans-Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık için emperyalizme karşı Mustafa Kemal önderliğinde verdiği ve 30 Ağustos 1922 de, Dumlupınar'da yapılan Başkumandanlık Meydan Muharebesi'yle Kazandığı büyük Zafer'in doksan üçüncü yıl dönümündeyiz.

Mustafa Kemal'in sözü ile ' BUGÜN KUTLADIĞIMIZ BÜYÜK ZAFER, ÖZELLİKLE TÜRK ORDUSUNUNDUR, TÜRK ORDUSU ve TÜRK MİLLETİ VAR OLSUN' diyoruz.

Ne yazık ki emperyalizm ve iş birlikçileri 'kan ve irfanla' kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti Devlerini yıkma ve bölme heveslerinden asla vazgeçmemişleridir. Emperyalizm, özellikle son üç yıl kesintisiz süren AKP iktidarı döneminde 'Sevr'i yeniden ülke gündemine sokmuştur.

AKP iktidarı döneminde bir yandan laik cumhuriyetin değerleri, kurumları, kadroları değiştirip dönüştürülürken diğer yandan da emperyalizmin projelerine eş başkanlık yapılmıştır.

Meclisin üstünlüğüne dayanan parlamenter sistem yerine Türk tipi 'Başkan'lık sistemi getirilmek için dayatılmaktadır. Bu süreçte yaşanan hukuksuzluk, kanunsuzluk, adaletsizlik ve yolsuzluklar toplum ve devlet düzenini sarsmıştır.

Yine AKP iktidarı döneminde, 90'lı yıllar sonunda etkisiz hale getirilen PKK terör örgütü ile
mücadeleden vazgeçilmiş sözde 'çözüm' amacı ile bölücü terör örgütü ile müzakereye başlanmıştır.

Bu süreçte PKK ile içeriği Türk milletinden saklanan ve adına 'açılım, çözüm, barış' denilen 'akil adam' saçmalıkları ile desteklenen Oslo, İmralı, Dolmabahçe görüşmeleri yapılmış, AKP iktidarı bölücü terör örgütü PKK ile kol kola yürümüştür.

Öte yandan Balyoz-Ergenekon gibi siyasi davalarla ordunun komuta kademesi değiştirilmiş, içi boşaltılmaya çalışılmış, mücadele gücü azaltılmıştır. TSK iktidar eli ile pasifleştirilirken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu fiilen terör örgütüne teslim edilmiş, sınırlarımızda özerk bölgeler ilan edilmesine sessiz kalınmıştır. Habur'da çiçeklerle karşılanan teröristlerin çadırda kurulan sözde mahkemelerde
serbest bırakılması hala belleğimizdedir.

BUGÜN İSE, 7 HAZİRAN GENEL SEÇİMLERİNDE OY KAYBEDEN AKP, 'ÇÖZÜM' SÜRECİNİN MİMARI OLDUĞUNU UNUTARAK KAYBETTİĞİ OYLARI KAZANMAK İÇİN, KOL KOLA YÜRÜYÜP BÜYÜTTÜĞÜ TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI MÜCADELE EDİYOR GÖRÜNTÜSÜ VEREBİLMEK İÇİN TSK'YA YENİDEN OPERASYON İZNİ VERMİŞ BULUNUYOR.

BİZLER TÜRK ORDUSU'NUN DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE,  BU HAKLI MÜCADELESİNDE BAŞARILI ÇIKACAĞINA EMİNİZ ve MEHMETÇİĞİMİZİN YANINDAYIZ.

ANCAK HALKIMIZ BU 'OYUN'U GÖRMELİ, DÜN TERÖRE KARŞI MÜCADELE ETMEYİP ONUNLA KOL KOLA ÜLKEYİ UÇURUMA SÜRÜKLEYENLERİ ASLA UNUTMAMALI ve ÖNÜMÜZDEKİ YENİLENECEK GENEL SEÇİMLERDE BU ZİHNİYETİ ARTIK İKTİDAR YAPMAMALIDIR.

YİNE TARAFSIZ OLMASI GEREKEN CUMHURBAŞKANI 7 HAZİRAN GENEL SEÇİMLERİNDNE ÖNCE, ANAYASAL SINIRLARIN DIŞINA ÇIKARAK BİR SİYASİ PARTİ LİDERİ GİBİ ;' BANA 400 MİLLETVEKİLİ VERİN, ANAYASAYI DEĞİŞTİRİP BAŞKAN OLAYIM' DİYEBİLMİŞ

SEÇİMLERDEN SONRA DA ' TÜRKİYE'NİN YÖNETİM SİSTEMİ DEĞİŞMİŞTİR, BU FİİLİ DURUM ANAYASAL OLARAK DA KESİNLEŞTİRİLMEDİR.' DİYEBİLMİŞTİR.

REJİMİN ÇİVİSİ ÇIKARILMIŞTIR. BU 'OYUN' DA BOZULMALI, HALKIMIZ BU ZİHNİYETİ ARTIK İKTİDAR YAPMAMALIDIR.

SEÇİM SONRASINDAN DA 'BAŞKANLIK' HAYALİ SUYA DÜŞEN CUMHURBAŞKANI MİLLİ İRADEYE SAYGI GÖSTERMEMİŞ, YENİ HÜKÜMET KURULMASI SÜRECİNİ YAVAŞLATARAK, BİR KOALİSYON HÜKÜMETİ KURULMASINI ENGELLEMİŞ VE YETKİSİZ, GEÇİCİ AKP HÜKÜMETİNİ FİİLEN DEVAM ETMESİNİ SAĞLAMIŞ 45 GÜNÜN SONUNDA DA, SEÇİMLERİN YENİLENMESİNE KARAR VERMİŞTİR.

AMAÇ, BU SÜRECİDE FİİLEN, YETKİSİZ AKP HÜKÜMETİ İLE YÜRÜTMEK ve SONRASINDA ANAYASANIN 78. MADDESİNİN İŞLETİLMESİNİ ve SEÇİMLERİN ERTELENMESİNİ SAĞLAYARAK İKTİDARINI DEVAMLI KILMAKTIR.

ÖZETLE MİLLİ İRADEYE RAĞMEN İKTİDARDA KALMAK İSTEMEKTEDİR.

BU 'OYUN' DA BOZULMALI, HALKIMIZ BU ZİHNİYETİ ARTIK İKTİDAR YAPMAMALIDIR.

AÇIKLADIĞIMIZ DÜM BU NEDENLERLE; ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ OLARAK, HALKIMIZI OLAN BİTENE SESSİZ KALMAMAYA,LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZE VE VATANIN BÜTÜNLÜĞÜNE VE ŞEHİTLERİMİZE SAHİP
ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ.

GÜN, BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR,
GÜN, ŞEHİTLERİMİZİN KUTSAL MÜCADELESİNE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR.
GÜN, BU 'OYUNU' BOZMA GÜNÜDÜR.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.