Adnan Yılmaz niye o listede yeraldı?

Her ne kadar herhangi bir partiye üye olmuşluğum olmasa dahi siyasete yakın ilgi duyan biri olarak bunu bilirim, bunu söylerim. Siyaset adam kazanma sanatıdır! Amerika'nın en uzun süreli başkanlığını da yapan Franklin D. Roosevelt'in de '' Politikada hiçbir şey kazayla olmaz. Olmuşsa, öyle planlanmıştır '' sözünden hareketle demek istediğim odur ki, görülmediğin halde gönüllere girmişsen liderliği haketmiş, bir merhaban var, bir sıcak tokan olmuşsa, siyasette sen bir yerde illa olursun! Bu iki kere ikinin dört ettiği kadar aşikardır.

***

Bildiğiniz üzere, geçmişte Muzaffer Gülyurt, Muhyettin Aksak ve Fazilet Dağcı Çığlık gibi iki dönem mebusluk yapan isimler gibi Adnan Yılmaz'a da ikinci mebusluk şansı doğdu. 7 Nisan tarihinde ilan edilen AK Parti listelerinde ikinci defa ikinci sıradan ismi aday diye yazılan Adnan Yılmaz ile ilgili şehirde bir kaç gündür müsbet, menfi sözler duyuyorum. Aralarında ismi daha önce duyulmamışlar listede yeralırken ve herhangi bir tartışma konusu edilmiyorken Adnan Yılmaz'a yönelik eleştirileri anlamakta zorluk çekiyorum. En az Kamil Aydın ve Ertürk Çimen kadar tanıdığım, bildiğim, sevdiğim ve de ağabey dediğim Adnan Yılmaz'ın ikinci kez listelerde yeralmasına şaşıranlara ben de şunu söylüyorum: Vallahi ben de size şaşıyorum!

***

Adnan Yılmaz'ın ikinci defa listelerde olmasına şaşıranlara sadece şunu diyorum: Bir defa insan kazanma sanatı olarak da bildiğimiz o siyaseti biliyor. Ölüsü olanın cenazesinde, düğünü olanın düğününde oldu. Geçen bu mebusluk döneminde en çok Erzurum'a gelen mebus o oldu bir defa. Başta il olmak üzere teşkilat mensuplarıyla genel veya birebir görüşen, temasta olan o oldu.Bazı vekiller henüz güney ilçelerinin şehir merkezi ile kaç kilometre olduğunu bilmezken, herbirine en az ikişer defa gittiği o ilçelerin köylerinin isimlerini bile ezbere sayıyordu. Altta teşkilatlar üstte de genel merkez yöneticileri ile irtibatı koparmadı.Hem bir şey daha söyleyeyim. Geçmişte DYP ve MHP'den mebusluk yapan, Erzurum'da iz bırakan vekillerden olan İsmail Köse gibi mebusluğu meslek sayanlardan oldu Adnan Yılmaz. Çoğu kişinin gerçekleştiremediği ilişkileri gerçekleştirdi, görüştüklerinde hatır-gönül bıraktı bir defa!

***

Adnan Yılmaz'ın ikinci defa adaylığına tesadüf bakanlara son bir kez daha şunu söyleyip, yazıyı sonlandırmak istiyorum. Yaklaşık 20 gün önce gittiğim Ankara'da hafta sonu olmasına rağmen beni yeni TBMM binasına kendi sürdüğü aracıyla götüren, mebusların yeni çalışma odalarının yerlerini gösteren o Adnan Yılmaz, henüz aday isimleri açıklanmamışken, ''Ne olur, benimle ilgili hiç bir şey bahsetme. Kimse beni konuşsun istemiyorum' diyerek bir nevi taktik uygulayan bir isimdi. Aday adaylarından bahsederken de asla herhangi biri için olumsuz tek kelime etmiyordu. Özellikle dikkatimi de o çekmişti. Anlıyordum ki Adnan Yılmaz, boş durmuyordu ve bir şekilde o yeni listede yine kendine yer bulacaktı.

***

Yok, yok.
Adnan Yılmaz'ın ikinci defa o listede olması tesadüf olmadı, olamazdı.
Oyunu kuralına göre oynadı ve o listede yer bulmayı haketti.
Öyleyse bizim de ona helal olsun deyip, başarı dilemekten başka yapacak şeyimiz olmamalı.

Hele gereksiz eleştiriler, hiç ama hiç!


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Kırk Vedat Kırk. Bakalım nereye kadar.

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Vedat bey Adnanın arabasına binmişsin elbette onun düdüğünü çalacaksın kardeşim Erzurum ve Erzurumluya hakarettir . Bu vekillik

  • ali gunduz 01 Ocak 1970 02:00

    Murat Bey Sizinde söylediğiniz gibi tabyada da Peygamberimize saygı yürüyüşü de halkla yürüyen tek vekil adnan yilmaz di. Ayrıca yürüyüş boyunca bizim aramızdaki buna herkes şahit. Araçları iyi takip etmişsiniz ama diğer vekillerin neden olmadığını takip etmelisiniz.

  • alı osma tore 01 Ocak 1970 02:00

    neden sasıralımı arkasında kırkıncı babanın yegenı var yakında erzurumu parsellıyecekler kırkıncıda goge eger

  • Dogukan eken 01 Ocak 1970 02:00

    Malesef dogru murat beye katılıyorum erzurum icin canla başla çalışanlar nerede örnek Cengiz hoca ama Adnan bey çok ama çok çalısmış olsa gerek

  • Murat Aydin 01 Ocak 1970 02:00

    Vedat bey.. 9 Kasim günü Erzurum halkının Aziziye tabyalarina gerçekleştirdiği yuruyuste yere göğe sigdiramadiginiz vekil makam arabasiyla Aziziye Tabyasi`na gitti mi gitmedi mi ? Bunun cevabını verin? Bilmiyorsaniz o yürüyüşe katilanlara sorun? Öğrenin.. Temsil ettigi halk yürürken makam arabasiyla tabyalara giden bir adamdan milletvekili olmaz..

  • dogukan eken 01 Ocak 1970 02:00

    Ya Allah aşkına erzuruma yapılan yatırımlarda adnan bey işin neresindeee