Erzurum Haber Girişi : 19 Şubat 2019 15:00

Afrin şehidi Erzurum'da son yolculuğuna uğurlandı

Afrin şehidi Erzurum'da son yolculuğuna uğurlandı
Afrin/Cinderes bölgesinde mevzi değiştirirken, açılan ateş sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Umut Öznütepe Erzurum’da son yolculuğuna uğurlandı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Afrin/Cinderes bölgesinde mevzi değiştirirken, açılan ateş sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Umut Öznütepe Erzurum’da son yolculuğuna uğurlandı. Gözyaşları içinde oğlunun Türk Bayrağına sarılı tabutunu öpen baba Yusuf Öznütepe, “Şehitlik sana çok yakıştı aslan oğlum benim. Vatan sağolsun” dedi.



'Zeytin Dalı Harekatı'nın düzenlendiği Suriye’nin Afrin/Cinderes bölgesinde görev yapan Piyade Uzman Onbaşı Umut Öznütepe dün sabah 04.00 sıralarında mevzi değiştirirken açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Afrin'deki hastaneye kaldırılan ve ameliyata alınan Öznütepe, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Dün akşam saatlerinde cenazesi Erzurum’a getirilen Şehit Piyade Uzman Onbaşı Umut Öznütepe, bugün ikindi namazının ardından Narmanlı Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı.



Nurhayat-Yusuf Öznütepe çiftinin 3 çocuğundan biri olan ve bekar olduğu öğrenilen Umut Öznütepe'nin cenaze törenine Vali Okay Memiş, Erzurum Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.



SÖZLERİYLE HERKESİ AĞLATTI


Törende yakınları güçlükle ayakta dururken, gözü yaşlı baba Yusuf Öznütepe, cenaze namazı kılınmadan önce oğlunun Türk Bayrağına sarılı tabutunu okşayarak, “Şehitlik sana çok yakıştı aslan oğlum benim. Vatan sağolsun” dedi. Bu sözleriyle herkesi gözyaşlarına boğan baba Öznütepe’yi Vali Okay Memiş sarılarak teselli etmeye çalıştı.



Binlerce Erzurumlunun dua ederek teröre lanet okuduğu namazın ardından Şehit Piyade Uzman Onbaşı Umut Öznütepe’nin cenazesi top aracına konuldu. Son bir kez daha oğlunun arkasından bakan baba Öznütepe, “Seni Allah’ıma emanet ediyorum. Allah’a emanet ol” diyerek son duasını yaptı.  
Şehidin cenazesi Karskapı Şehitliğinde toprağa verildi.



ŞEHİT OLACAĞI İÇİNE DOĞMUŞTU

Öte yandan Şehit Piyade Uzman Onbaşı Umut Öznütepe’nin silah arkadaşına gönderdiği son mesajda şehit olacağı adeta içine doğmuştu. 

Yaralanmadan iki gün önce silah arkadaşı ile mesajlaştığı ortaya çıkan Umut Öznütepe’nin arkadaşına ‘Zor bizim işimiz. Allah’ım cümlemizin yardımcısı olsun. Şehit olursam medyaya verirsin bu konuşmaları. Her şey vatan için" mesajı attığı öğrenildi. 

Şehit düşen Öznütepe’nin silah arkadaşı da, şehadet haberinden sonra sosyal medyada yazışmalarını paylaştı. Paylaşımına not da düşen silah arkadaşı, "Erken olmadı mı kardeşim. İçine mi doğdu şehit olacağın. 2 gün önce konuştuk daha. Allah’ım ailene sabır versin" yazdı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.