Sağlık Haber Girişi : 07 Mayıs 2015 16:51

Aile hekimlerinin ceza puanı tepkisi

Aile hekimlerinin ceza puanı tepkisi
Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkan vekili İlim Gödekmerdan "Aile Hekimlerine nöbete gelmedikleri takdirde 20 ihtar puanı verilmesi aba altından sopa göstermektir.
Erzurumajans-Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkan vekili İlim Gödekmerdan "Aile Hekimlerine nöbete gelmedikleri takdirde 20 ihtar puanı verilmesi aba altından sopa göstermektir. Bu puan 100 olsa da nöbetleri tutmayacağız" dedi.

Aile hekimlerinin nöbete gelmedikleri takdirde ceza puanı verilmesine tepki gösteren Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkan vekili İlim Gödekmerdan, ceza puanı uygulamasını eleştirdi.

İlim Gödekmerdan, "Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği'nde yapılan bir düzenleme ile Sağlık Bakanlığı nöbete gelmeyen Aile Hekimlerine ihtar puanı verilmesini getirmiştir. Söz konusu Yönetmelikte yapılan değişiklikle "Mesai dışı hizmet ve nöbete mazeretsiz gelmemek" uygulanacak ihtarlara dahil edilmiş ve 20 ihtar puanı ceza verilmesi düzenlenmiştir. Yönetmeliğe göre 100 Ceza puanı alan Aile Hekiminin sözleşmesi iptal edilmektedir. Bu düzenleme ile Sağlık Bakanlığı aile hekimliklerinde çalışma şartlarını düzeltmek ve çalışanların taleplerini karşılamak yerine çalışanlara aba altından sopa göstermeyi tercih etmiştir. Çalışana zulüm ve cezada neler yapabilirimin peşine düşmüştür. Bunun içinde Ocak ayından bu yana bu nöbetlere tepkimizi en net biçimde koyuyor ve nöbetlere gitmiyoruz. Biz nöbetleri tutmamakta kararlıyız. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları da bu nöbetleri tutmamakta kararlıdır. Bakanlık cezayı değil 20 puana 100 puana bile çıkarsa bu tavrımız sürecektir. Haksızlığın karşısında olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

MAĞDUR EDİLECEK DÜZENLEMELERİN İPTALİNİ AÇTIĞIMIZ DAVADA TALEP ETTİK

Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkan vekili İlim Gödekmerdan, "Bakanlık nöbet tutma oranını çok yüksek olduğunu söylüyordu, anlaşılan bu oran hiçte yüksek değilmiş ki, bakanlık cezalarla nöbet tutma oranını arttırmak istiyor. Aile Hekimlerine sözleşmenizi iptal ederim demeye getiriyor. Cezalarla yol almak ve bu yönde uygulamalar yapmak zalimlerin işidir. Çalışanlar hak ve hukuklarına müdahale edildiği için Cumartesi nöbetlerini tutmuyorlar. Bunu da Sağlık Bakanlığı böyle bilmelidir. Bakanlık bu yönetmelik değişikliğinde cezaları arttırma ve çalışanlar üzerinde baskı kurma amacı edinmiş buna göre yeni hükümler düzenlemiştir. Cumartesi nöbetleri ve nöbete gelmemenin 20 ihtar puanı ile cezalandırılacak olması uluslararası sözleşmeler ve anayasa ile güvence altına alınan dinlenme hakkını ihlal eden bir düzenlemedir. Bu düzenleme ile çalışanlara aba altından sopa gösterilmektedir. "Biz uluslararası sözleşme ve anayasa ile güvence altına alınan hak falan dinlemeyiz biz yaptık oldu" mantığı ile yapılmış bir düzenlemedir. Türk Sağlık Sen olarak, yönetmelik değişikliği yapılarak çalışanları mağdur edilecek düzenlemelerin iptalini açtığımız davada talep ettik. Hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Gerekirse ASM (Aile Sağlığı Merkezi) çalışanları ile birlikte alanlara inmekten eylem ve etkinlik yapmaktan asla geri durmayacağız. Türk Sağlık-Sen olarak 2015 yılı Ocak ayından bu tarafa cumartesi nöbetlerine gitmemek adına Genel Merkezimiz tarafından Yönetim Kurulu kararı alınmaya devam edilecektir. Yani cumartesi yine eylemde olacağız. Çalışanlara zulme rıza göstermeyeceğiz." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.