Siyaset Haber Girişi : 19 Ekim 2016 13:22

AK Parti referandum için tarih verdi

AK Parti referandum için tarih verdi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, başkanlık referandumu için Nisan ayını işaret etti.
Erzurumajans-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, başkanlık teklifiyle ilgili net ifadeler kullandı. Yazıcı, "Başkanlık teklifi Ocak'ta Meclis'te görüşülebilir. Meclis'ten geçerse Nisan'da referanduma gidilebilir." dedi.

Öte yandan Hayati Yazıcı erken seçimin gündemlerinde olmadığını da sözlerine ekledi.

MODEL TARTIŞMASI

Yazıcı, hangi modelin örnek alınacağı konusunda ise "Biz bir araba inşaa edeceğiz. Dizel mi olsun benzinli mi? Başkanlık sistemi yapacağız; Amerikan modeli mi, Fransız modeli mi? Biz onu başka bir yakıtla da sağlarız. Yani çok da önemli değil. Elbette ki dünyadaki uygulamalardan da esinleneceğiz ama kendi ülkemizin koşullarını, geçmişteki birikimlerimi dikkate almak suretiyle başkanlık modelimizi formüle edip, meclise sunacağız" ifadelerini kullandı.

12-15 maddeyi içeren bir teklifle başkanlık sisteminin hayata geçirilebileceğini söyleyen Yazıcı, "Hazırlanmış şu şu maddeler diye formüle edilmiş bir çalışma yok. Ama bunlar daha önce dediğim metinlerde var, bunları bir araya toplarız" şeklinde konuştu.Söz konusu teklifin Ocak'ta TBMM'de görüşebileceğini dile getiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, "Nisan ayında referanduma gidilebilir" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.