Siyaset Haber Girişi : 14 Şubat 2019 11:15

AK Parti ve MHP'nin adaylarını geri çekeceği iller

AK Parti ve MHP'nin adaylarını geri çekeceği iller
Cumhur ittifakı görüşmeleri sürüyor. AK Parti ve MHP arasında ittifak yapılan illerin sayısında artışa gidiliyor. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya detayları bugünkü köşesinde paylaştı.
Erzurumajans-AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Cumhur İttifakı kapsamında önceki gün bir araya gelmişti.

Yeni ittifak alanları masaya yatırıldı ve hangi illerde aday değişimine gidileceği konusu ele alındı. Görüşmeye ilişkin ayrıntıları Habertürk yazarı Muharrem Sarıya bugünkü yazısında aktardı.

KARS VE IĞDIR'DA MHP

"Bu kapsamda Çanakkale, Edirne, Bilecik’te MHP adayının geri çekilip, AK Parti adayı ile yola devam konusunda görüş birliğine varıldı.

Aktarıldığına göre MHP, Bilecik ile birlikte büyük ilçeler Bozüyük ve Pazar’da da adayını çekecek; buna karşın AK Parti de aynı ilin bazı ilçelerindeki adaylarını göstermeyip MHP adayını destekleyecek.

Kars ve Iğdır’da ise AK Parti’nin aday göstermeyip, MHP adayı ile yola devam edilmesi planlanıyor.

Bununla birlikte, Ağrı, Bartın, Bolu, Yalova, Siirt, Bitlis, Bingöl, Burdur, Giresun, Hakkari ve Şırnak ile bunların ilçelerinde de yine ilan edilen adayların geri çekilerek, güçlü olan partinin adayıyla devam edilmesi öngörülüyor."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.