Siyaset Haber Girişi : 28 Mart 2015 19:03

AK Parti'de kritik gün

AK Parti'de kritik gün
AK Parti'de milletvekili adaylarını belirleyecek Üst Kurul Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.
Erzurumajans-Üst Kurul, parti genel merkezinde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. 550 kişilik milletvekili aday listesi için hazırlıklar sürüyor.

Başbakan Davutoğlu'nun onayı için 550 kişilik listenin yanında 150 kişilik bir de yedek liste hazırlandığı öğrenilmişti.

Kurul, 7 Haziran genel seçimleri için milletvekili adaylarını belirleyecek ve 7 Nisan'da YSK'ya sunulacak nihai liste oluşturulacak.

İlk aşama temayül ikinci aşama mülakat


6223 aday adayının başvurduğu AK Parti'de aday eleme sisteminin ilk aşaması olan temayül yoklamaları Mart aynın ilk haftası tamamlanmıştı. Yeni ve eski vekiller, MKYK üyeleri ve kurucular, belediye ve teşkilat başkanlarının muaf tutulduğu temayül yoklamalarının ardından ikinci eleme ise mülakatlarla yapıldı. 11 genel başkan yardımcısı ve genel sekreterin başkanlığında MKYK üyeleri ve deneyimli milletvekillerin katılımıyla oluşturulan 12 komisyon, 15 Mart'a kadar adaylarla yüz yüze görüşmeler yaptı. 11'i AK Parti Genel Merkezi'nde, biri ise İstanbul'da görev yapan komisyonlar, bu elemeyi de aşan aday adaylarına ilişkin görüşlerini raporlaştırdı. Bu raporlar, mülakatları yapan genel başkan yardımcıları ve genel sekreterden oluşacak alt komisyonda bir kez daha değerlendirildi. Listelere son şeklini ise üst kurul verecek.

AK Parti'de adayları belirleyecek 9 isim

Temayül yoklamasının sonuçları, alt ve ana komisyonların değerlendirmeleri, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşan üst kurula sunuldu. Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığındaki üst kurulda Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu, Mustafa Şentop, Haluk İpek, Mahir Ünal, Mustafa Ataş, Abdurrahim Boynukalın, Azize Sibel Gönül yer alıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.