AKP'nin yeni tiyatrosu STK oyunu

AKP adaylarını belirlemek için güya halkın tüm temsilcilerinin görüşlerini alıyormuş "gibi" yaparak, sivil kitle örgütlerini figüran olarak kullanıyor.

Bu durum tam bir garabettir,

Hukuksuzluktur!

STK'ları siyasi emellerine alet etmenin daniskasıdır.

Sivil Kitle Örgütleri'nin kurumsal olarak siyasetle ilgilenmesi kanunen yasaktır.

Daha da önemlisi ahlaken doğru değildir.
TÜSİAD'ın verdiği demeci siyasi olarak algılayan AKP Genel Başkanı ve dönemin Başbakan'ı, "Niye siyaset yapıyorsunuz; siz bir derneksiniz, siyasetle uğraşmanız doğru değil, çok hevesliyseniz çıkın parti kurun, o zaman siyaset yapın!" diye fırçalamıştı.

Bu sebepten fırça yemeyen STK yok gibidir yeter ki AKP'yi eleştirsin.

Şimdi bütün STK yöneticileri AKP'nin adayı kim olsun, diye oy kullandırıyor. Güya AKP'de, STK'ların bu görüşlerine riayet edecekmiş... Kim inanır!

Hedef, AKP propagandasına malzeme çıkarmaktır. STK'lar da bu propaganda oyununa alet olarak kullanılmakla kalacak.

Türk siyasi tarihinde demokrasiye ilk geçişimizde yani 1946 seçimlerinde "açık oy gizli tasnif" garabeti sağ partiler tarafından her zaman ısıtılıp ısıtılıp piyasaya sürülmüştü.

AKP piyasaya çıktıktan sonra ön seçimlerde "gizli oy gizli tasnif" uygulamasıyla siyaset tarihimize bir tiyatro kıvamında oyun kazandırdı.

Şöyle ki; ilk aday yoklamasında birinci çıkan dahil hiçbir sıralamaya riayet etmemişti.

Sonraki aday yoklamalarında şehrin gündeminde olmak, propaganda yapmak için lüks otellerde gizli oylamalar yapılmış, oylar bir torbaya doldurularak Ankara'ya gönderilmişti. Kimin ne kadar oy aldığı halen bilinmemektedir.

Şimdi de STK laflarıyla işi geçiştirmek gayretindeler. STK'ların üyeleri tek tek siyasetle uğraşabilirler; ama toplu halde uğraşmaları hukuka aykırıdır. Hukuka uyan kimmiş, derseniz haklısınız! Bu uygulamayı piyasaya süren iktidar partisi, yani ülkenin yasal çerçevede kalmasından sorumlu hükümet...

Aynı uygulamayı, yani STK'ların önseçim için oy kullanmasını CHP, MHP, HDP' de isteseydi ne olacaktı!

Bu STK'larda yönetici olarak bulunan birçok memur var, bu garip ve ayıp uygulamayla memurların direk olarak hükümetçe siyasete itilmesi değil midir?

Koca koca adamlar AKP adaylarını tespit ettiklerini sanarak kuyruğa geçmişler!
Adam başka partinin üyesi, yöneticisi; ama AKP için oy kullanıyor, tam bir komedi! Buradan çıkacak sonuca inanmak ise en hafifiyle saflıktır.

Aday yoklaması bir demokratik uygulamadır ve demokrasinin gereğidir.
Bugün birçok ilde CHP'nin yaptığı gibi...
Geçmişte Adalet Partisi'nin, Doğru Yol Partisi'nin hakim nezaretinde yaptıkları gibi.
Bunlar ise demokrasinin 'D'sinden bi haber göz boyamaktadırlar.Vesselam!..
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • aynen 01 Ocak 1970 02:00

    yav ak parti yıllardır halkın görüşünü önemsemedi ahmet küçükleri ikinci kez başkan yaptı muhyettin aksak şehirden küfüre varan tepkiler almasına ragmen ikinci kez vekil oldu.temayülde ilçe yönetimlerini zengin etti sizide umursuyoruz havası verdi , anketlerde güya halkın görüşünü önemsiyorum imajı verdi stk ları da havaya sokuyor şimdi :)