Ali Başkan sen yine de dikkat et derim!

Konu Kayak Federasyonu olduğunda kalem oynatacaksam titizliğim bir kat daha artar.

O yüzden Federasyon Başkanı Ali Oto’ya hemen mesaj attım, iki kare de terörist (!) fotoğrafı iliştirdim.

Mevzu şu:

Terörist ağabeyi dağda öldürülen iddiaya göre ablası da hala dağda olan bir ismi Kayak Federasyonu antrenör olarak işe almış!

Ali Başkan’a “Doğru mu?” diye sordum.

“Evet, ama…” deyip söze başladı.

“İl Müdürü aradı, ‘Çok iyi, çok çalışkan. Bunu lütfen değerlendirelim’ dedi. Ben de aldım. Tabi GBT’si (Genel Bilgi Toplama) için yazı yazdık. Ama henüz gelmedi. Ben buna rağmen bu kişiyi sordum, soruşturdum. Her hangi bir olumsuzluğu çıkmadı. GBT’si geldiğinde bir olumsuzluğu varsa gerekeni yaparız…”

Ve öğrendim ki aynı kişi geçmişte yine federasyonda görev yapıyormuş. Ancak öğretmen Necmettin Yılmaz’ın şehit edildiği olaya karışan Cesur kod adlı terörist ağabeyinin bir operasyonda öldürülmesinden sonra dönemin yönetimi bu kişiyi işten çıkarmış!

Ali Başkan’a göre de Yavuz Tanyeri delege yazdığı için işten çıkarılmış!

Her neyse dikkat çekmek istediğim nokta şu ki, bu ve bunun gibi kişilerin işe alınmasında hukuken bir sakınca olmayabilir. Sonuçta ağabeyi, ablası, hısımı, akrabası ‘arızalı’ diye ‘bu genç de arızalıdır’ deme durumumuz yok. Lakin, Ali Başkan keşke GBT sonucunu bekleseydin. Hatırlatırım 2017 EYOF oyunlarında istihbarattan geçemeyen sporcun, antrenörün vardı. Ayrıca sporculuğu döneminde kampta terör örgütü propagandası yapan sporcun da vardı! Bu arada nerede şimdi o sporcun? Yarın öbürgün o da bir yerlerden çıkarsa insanlar bu işin altında bir şeyler aramaz mı?

Benden uyarması.

O yüzden sen yine de dikkat et derim. Malum zemin kaygan!

NOT: Bu arada federasyonun son dönemde yaptığı en iyi iş Alp Disiplinini Hannes Brenner’a teslim etmesi oldu. Hannes, bana göre ‘tam isabet’ bir seçim. Bu sezon farkını farkettireceğine eminim.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.