İlçeler Haber Girişi : 19 Aralık 2014 18:15

Ali Korkut'tan, varoşlar için özel proje

Ali Korkut'tan, varoşlar için özel proje
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, şehrin varoşları için farklı bir proje başlattı.
Erzurumajans-Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, şehrin varoşları için farklı bir proje başlattı.

Gelir seviyesi düşük insanların yoğunlukla yaşadığı semtlerde yer alan ilkokulları kapsayan proje; çocuklar için geleneksel sokak oyunlarının oynanması, aileler için değer eğitimi verilmesini kapsıyor. Başkan Ali Korkut, bu kapsamda gittiği Mecidiye İlköğretim Okulunda çocuklarla ip oyunu oynadı. Okuldaki öğrencilere oyuncak dağıttı. Korkut, "Çocuklarımızın ihtiyacı var. Onlara farklı şeyleri götürmek, mutlu etmek bizi de mutlu ediyor" dedi.

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi varoşlara farklı bir anlayışla ulaşmayı hedefliyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, hedeflerinin varoşlarda yaşayan çocuklar ile ailelerine farklı şeyler sunmak olduğunu söyledi. Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Erzurum Ülkem İçin Değer topluluğu üyeleriyle birlikte Dağ Mahallesi ve Kavak Mahallesi ortasında yer alan Mecidiye İlköğretim okulluna giden Belediye Başkanı Ali Korkut, okul bahçesinde çocuklarla geleneksel oyunları oynadı. İp atlama oyunu oynayan Korkut, ardından çocuklara balon ve oyuncak dağıttı.

Bazı şeylerin daha farklı keyif verdiğini ifade eden Ali Korkut, "İlkokullara gidiyoruz, oyuncak götürüyoruz, balon veriyoruz. Ardından çocuklarla birlikte geleneksel oyunları oynuyoruz. Bugün çocuklarla ip atladık. Onlara oyuncak dağıttım, balon verdik. Gözlerindeki ışıltı görülmeye değerdi. Çok keyif aldık. Ardından çeşitli konularda bilgi sahibi gençlerimiz, aileler ile bir araya gelecekler. Annelere hijyen ve aile konularıyla ilgili, babalara ise değer eğitimlerini içeren çaylı kahveli sohbetler verecekler" şeklinde konuştu.

Yakutiye İlçe sınırları içerisinde yer alan ve yoksul kesimlerin yoğunlukta olduğu bölgelerdeki ilkokulları kapsayan program çerçevesinde bütün çocuklara oyuncak hediye edilecek. Her okul için 1 haftalık program hedefleniyor. Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Erzurum Ülkem İçin Değer Topluluğu üyeleri İlkokul öğrencilerine geleneksel sokak oyunları oynatılacak. Grup üyeleri, çocuklar ile körebe, saklambaç, bal satarım, yağ satarım oyunu, ip atlama, orta sıçan, benzer oyunlar oynanacak, çocukların yüzlerini boyama, resim yarışması gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Çocuklarıyla oyun oynanan anne ve babalara da süreçte değer ve hijyen eğitimi, aile bağları konularında çaylı kahveli sohbet toplantıları tertiplenecek.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • selami alemdar 01 Ocak 1970 02:00

    yalan hikaye ve siyaset..............o çoçukların evlerini 300 tl ye kamulastırıp 4000 tl ye ihale ediyorsun övünerek kar ettim diyorsun o çoçuklara en büyük darbeyi sen vuruyorsun................şimdi neyin hesabını yapıyon