Alışkanlık Yaptı...

Mehmet Altıparmak, geçen haftaki Balıkesir mağlûbiyetinin faturasını savunma bloğuna çıkarmıştı. 

Tolga ve Trtovac yerine Hakan ve Erman kadrodaydı. Şüphesiz bu rotasyonun amacı savunma hattını daha çabuk oyunculardan kurmak istemesiydi. 

Ancak Trtovac bu takımın vazgeçilmezidir. Önümüzdeki haftalar bir çok şeye gebe olduğunu düşünüyorum.

Bekleyip göreceğiz...

BB Erzurumspor’da rakip kim olursa olsun  belirli bir oyun felsefesi vardı. Top bende kalsın, önde oynayayım. Bu felsefe dün oyunun belirli bölümlerinde işe yarasada birinci bölgede kapılan toplarda hızlı hücuma çıkmamak pozisyon sayısını minimuma indirdi. Dakikalar 61’i gösterdiğinde ilk kez çabuk çıkan bir BB Erzurumspor izledik ve bunun karşılığı atılan gol ile aldı.

Golden sonra ise alışılagelmişin dışına çıkılarak kendi yarı sahasına kapanan bir BB Erzurumspor vardı. 

Abdülkadir 10 maçtır sonradan oyuna giriyor. Peki sormak lazım oyuna girdiği hangi maç Erzurum’un lehine değişti? Futbolda alışkanlıklar yoktur. Yenilikler vardır. Sadece oyunculardan değil hocadan da  biraz üretkenlik beklemek lazım. 

Yukarıda Trtovac’tan bahsettim. Ben bu paragrafı yazarken Erzurum’da  golü yedi. 

Rakipte Vedat Muriq gibi fiziksel olarak üstün bir isim varken neden Trtovac oynamaz? 

Hadi ilk on bir başlamadı...

Neden rakibin yüklendiği dakikalarda oyuna dahil olmaz.? 

Maalesef hatalar zinciri 2 puandan etti. 

BB Erzurumspor lig boyunca öne geçtiği maçları tutmayı başarsaydı, açık ara liderdi. Ancak hem skoru koruyamama hem son dakika gol yeme rahatsızlığı maalesef alışkanlık haline geldi. 

Genel olarak baktığımızda sezonun ilk yarısındaki BB Erzurumspor ile sezonun ikinci yarısındaki takım arasında hiç bir fark yok. Demek ki devre arası hem fiziksel hem taktiksel anlamda bir şey katılmamış takıma. Ligin 20 haftası geride kaldı ve BB Erzurumspor’un henüz ideal bir savunma dörtlüsü yok. Bunun sebebi isimlerine hepsinin birbirinden vasat olmaları. 

Samsun maçı zor bir deplasman. Bu karşılaşma BB Erzurumspor’un bundan sonraki hedefi açısından belirleyecekler olacaktır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.