Alkışlıyoruz Çünkü...

BB Erzurumspor’da uzun bir aradan  sonra ilk kez planlar, sadece kaybetmemek üzerine değil direk üç puan üzerine yapılmıştı. 

Çünkü bu hafta rakipler birbirleriyle oynarken alınacak üç puan, ilerleyen haftalara ışık tutacağı gibi hemde Dadaşları puan cetvelinde üç dört basamak birden yükseltecekti. 

Bu mantaliteyle çıktı BB Erzurumspor sahaya... 

Başlama düdüğüyle beraber rakibi oynatmamanın yanısıra kendi ofansif oyununu oynamaya çalışan bir Erzurumspor izlemeye başladık. 

Maçın büyük bir bölümünde rakibi kendi yarı sahasına hapseden BB Erzurumspor, oynadığı güzel futbolun karşılığını da kritik üç puanla aldı. 

Golün nasıl olduğu önemli değil, getirdiği üç puan önemli. Zaten oyunda ki  pozisyon zenginliğine bakarsak Mavi Beyazlı ekibin direkten dönen iki topunu da göz ardı etmemek lazım. 

Erzurum’un bugün önde oynamasının nedenlerinden birisi de Tshabalala’nın oynamasıydı. Taylan çok iyi ve umut vaadden bir isim. Ancak özellik olarak Tshabalala daha ofansif bir oyuncu. Topu ayağında tutarak oyun kurmaya çalışması  takımın oyun genelinde rakip yarı sahaya yerleşmesini  sağladı. Taylan olduğunda ise rakibi bozan ve oynattırmayan ancak daha defansif bir orta saha profili ortaya çıkıyor. Güney Afrika’lı oyuncu şu an basit oynamayı tercih ediyor olsa da  oldukça özellikli bir isim. Şans bulup özgüveni arttıkça kreatif bir oyun ortaya koyacaktır. 

Bu arada sezon başı hatalar olduğunu sürekli dile getirdik. Ve dile getirdikçe maalesef bazı kesimlerce takımı yıprattığımız düşünüldü. 

Bakın şu an eleştirmiyoruz alkışlıyoruz... 

Neden? 

Çünkü doğru işler yapılıyor... 

Çünkü Mehmet Özdilek doğru bir tercihti. 

Çünkü Mehmet hoca kendisi hakkında kimin ne söylediğini araştırmak yerine, bütün motivasyonunu takıma harcayan bir isim... 

Demek ki bizler yıpratmak için konuşmuyormuşuz.

Alkışlamak için doğruların yapılmasını bekliyormuşuz. 

Ve şu an doğrular yapılıyor...

Şu an her platformda müthiş bir kenetlenme var. 

Ve Allah’ın izniyle bu kenetleme Erzurum’u hedefe götürecektir...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.