Bölge Haber Girişi : 28 Haziran 2010 11:42

Alman gazetede kürt devleti anketi!..

Alman gazetede kürt devleti anketi!..
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Alman Die Welt gazetesinin "Türkiye toprakları içerisinde bir Kürt devleti kurulmasını ister misiniz?"

Erzurum Ajans-Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Alman Die Welt gazetesinin "Türkiye toprakları içerisinde bir Kürt devleti kurulmasını ister misiniz?" şeklinde anket çalışması düzenlediğini belirterek, bu anketi protesto amacıyla kampanya başlattıklarını söyledi.
Stratejik açıdan dünyanın en önemli coğrafyalarından birinde yaşadığımızı söyleyen Eğilmez, "Ülkemiz Orta doğu, Kafkasya, Akdeniz havzası ve Avrupa'nın tam ortasında, bu bölgelerin birleştiği çok önemli bir kavşak noktası konumunda. Ne kadar güçlü ve zengin bir devlet ya da birlik olursan ol, eğer Anadolu'ya hakim değilsen tam anlamıyla dünyayı yönetemezsin. Bölge senin kontrolünde değilse uygulanacak strateji çok basittir. Bölgeye hakim olan devleti rahat bırakmamak, o ülkenin zaaflarından yararlanarak
güçlü bir devlet olmasını engellemek. Bugün Anadolu'nun hakimi olan Türkiye Cumhuriyeti'nin içinde bulunduğu durum da bundan ibarettir. Birçok güç odağı bazen birlikte, bazen ayrı ayrı ama bizim zaaflarımızdan yararlanarak ellerindeki kartları oynamaya çalışıyorlar" diye konuştu.
Alman Die Welt gazetesinin "Türkiye toprakları içerisinde bir Kürt devleti kurulmasını ister misiniz?" şeklindeki anket çalışmasına tepki olarak gazeteyi kınayan bir protesto kampanyası başlattıklarını belirten Yrd. Doç. Eğilmez, "Biz dernek olarak Türk-Kürt kardeşliğini bozmak, 1000 yıldır beraber yaşayan, kader birliği yapan bu insanları bölmek amacıyla yapılan bu çalışmaya gerekli cevabı verdik ve Die Welt gazetesini kınayan bir protesto kampanyası başlattık. Tüm vatandaşlarımızın ve yurt dışında
özellikle de Almanya'daki soydaşlarımızın da bu kampanyaya dahil olup, kampanyamızı desteklemelerini istiyoruz. Kampanyaya katılmak isteyenlerin [email protected] e-mailine düşüncelerini göndermeleri yeterli olacaktır. Bu e-postalar, derneğimiz tarafından Die Welt gazetesinin sorumlu editörlerine yönlendirilecektir" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.