Spor Haber Girişi : 25 Kasım 2014 18:41

Alparslan Ceylan: Ata sporu cirit şaha kalkmıştır

Alparslan Ceylan: Ata sporu cirit şaha kalkmıştır
Erzurum Cirit İl Temsilcisi Cafer Çağatay ile birlikte Gençlik Hizmtleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'i ziyaret etti.
Erzurumajans-Erzurum Cirit İl Temsilcisi Cafer Çağatay ile birlikte Gençlik Hizmtleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'i ziyaret eden Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen atlı cirit turnuvasının mutlu bir sonla bitmesinin sevincini yaşadıklarını belirterek, burada kurumların dayanışmasını gördüklerini söyledi.

Erzurum GHSİM'nin de turnuvada en iyi şekilde tesisini hazır tuttuğunu ve personelini görevlendirdiğine işaret eden Ceylan, "İnanıyorum ki, tüm Erzurum bu organizasyondan zevk aldı ve müsabakaları büyük bir keyifle izledi" dedi.

Atlı ciritin son yıllarda büyük bir aşama kat ettiğine değinen Prof. Dr. Ceylan, Antalya'da da çok güzel bir Türkiye Şampiyonası finali yaptıklarını belirtti. Erzurum Ejder Atlıspor'un Türkiye Şampiyonluğu ile sonuçlanan final grubu müsabakalarına Antalya'da büyük bir ilgi olduğuna değinen Ceylan, "Geçtiğimiz yıl Türkiye şampiyonasını Batman Hasankeyf'te yaptık. Bu sezon Antalya Türkiye finallerini düzenledik. Ayrıca bu yıl grup ve yarı final müsabakalarını da ayrı ayrı şehirlerde yaptık. Kısaca ciriti her yere götürdük. Zaten festivallerin vazgeçilmezi son yıllarda cirit oluyor. Ata sporumuz cirit artık şaha kalkmıştır" dedi.

Erzurum GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil de, Erzurum'un faal cirit kulüp sayısı ile Türkiye'de ikinci il olduğuna işaret ederek şu anda 20 cirit kulübünün bulunduğunu ve bu sayının artması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.