Bölge Haber Girişi : 27 Eylül 2010 12:17

Amaç Doğu'dan Batı'ya göç etmemek!..

Amaç Doğu'dan Batı'ya göç etmemek!..
60. Cumhuriyet Hükümetinin 2011-2013 dönemi kamu yatırım politikasında Malatya'nın da içerisinde yer aldığı 12 il için öncelik tanıyacağını bildirildi.

Erzurum Ajans-60. Cumhuriyet Hükümetinin 2011-2013 dönemi kamu yatırım politikasında Malatya'nın da içerisinde yer aldığı 12 il için öncelik tanıyacağını bildirildi.

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) edindiğimiz bilgilere göre, 60. Cumhuriyet Hükümeti olan AK Parti iktidarımız doğu illerimizden batıya göçün önünü kesebilmek için öncelikle kamu yatırımlarında etkinliğin arttırılmasını sağlayacaktır. Türkiye'nin orta ve doğusunda belirli nüfus büyüklüğüne ulaşmış çevre illerin sosyoekonomik gelişmesinin ve fiziki altyapısının hızlandırılması yönündeki politika

önceliğini sürdürecektir. Bu kapsamda da doğudan batıya göçü kesebilecek kentler olarak belirlenen 12 il olan Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van il merkezlerinin cazibe merkezi haline dönüştürülmesi politikası devam ettirilecektir" dedi.

Önümüzdeki 3 yıl içerisinde başta Malatya olmak üzere 12 ilin cazibe merkezi konumundaki şehir merkezlerinin sosyal ve fiziki altyapı yatırımlarına öncelik verileceğini vurgulayan Ölmeztoprak, bu çerçevede ödenek aktarılan kamu kurumlarının ise faaliyetlerin tamamlanmasına öncelik verip, projelerin zamanında uygulanması için gerekli önlemleri almaları ve bölgeleri için projelerini hazırlamaları gerektiğini ifade etti.

Ölmeztoprak, "Bölgelerdeki devam eden projelerden 2011 yılında tamamlanarak hizmete alınabilecek projelere, fiziki gerçekleşmesi yüzde 75'in üzerinde olan projelere ve afet hasarlarının telafisine yönelik olarak başlatılmış projelere ödenek tekliflerinde birinci derecede öncelik verilecektir" şeklinde açıklamasını tamamladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.