Eğitim Haber Girişi : 14 Aralık 2017 19:30

Anadolu Lisesi öğrencileri farkındalık oluşturdu

Anadolu Lisesi öğrencileri farkındalık oluşturdu
3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Oltu Anadolu Lisesi'nde farkındalık etkinliği yapıldı.
Erzurumajans-3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Oltu Anadolu Lisesi'nde farkındalık etkinliği yapıldı.

Öğrencilerin engelli kişilerin yaşadıkları sıkıntıları, çektikleri zorlukları bir nebze de olsa anlamaları, fark etmeleri için yapılan çalışmada öğrencilerin bazıları koltuk değneklerini kullanarak kantinden alışveriş yapmaya çalışırken, bazıları tekerlekli sandalye ile bir yerden bir yere gitmeye uğraştı.

Gözleri bağlanarak okul içerisinde yürümeye çalışan öğrenciler, gözleri açıldığında tekrar tekrar şükrettiklerini ve engelli kişilerin yaşadıkları zorlukları o an daha iyi anladıklarını dile getirdi. Bazı öğrencilerin ise yapılan çalışmada duygusal anlar yaşadıkları gözlendi.

"Bu tür sosyal etkinlik ve farkındalıkların öğrencilerde farkındalık oluşturması için yapıldığını söyleyen Oltu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Koçak "Emeği geçen okulumuz rehber öğretmeni Esra Ulusoy Hocamıza okul idaresi olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğrenciler, en çok etkilendikleri ve zorlandıkları engel türünün ise görme engeli olduğunu ifade ederek, "Tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutluyoruz ve soruyoruz; 'Biz farkındayız, yaz siz?" şeklinde konuştular.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.