Bölge Haber Girişi : 26 Mart 2010 14:42

Anadolu Sigorta Erzurumla ağlattı!..

Anadolu Sigorta Erzurumla ağlattı!..
Yıl 1924... Erzurum depremi... Cumhuriyet'ın meşalesinin yakıldığı Erzurum'u ziyaret eden Ulu Önder Atatürk, kentin viraneye dönen sokaklarında Erzurumluların yaralarına merhem olmaya çalışıyor.
 
 
Erzurum Ajans-Tarih 16 Eylül 1924... Merkez üssü Pasinler olan 6.9 büyüklüğündeki deprem ilçeyi yerle bir etmiş, enkaz altında kalan 310 kişi hayatlarını kaybetmişti. Cumhuriyet’in ilk yıllarında savaştan henüz çıkmış ülkenin lideri Atatürk, Cumhuriyet’in meşalesinin yakıldığı Erzurum’a vefa borcunu ödemek için deprem bölgesine gelmişti. Ülkenin kıt imkanlarını Erzurumlu depremzedeler için seferber eden Mustafa Kemal Atatürk, halka moral vermişti. Aradan geçen 86 yıl sonra Anadolu Sigorta için hazırlanan bir reklam filmine konu oldu Erzurum depremi. Çekimleri Altınkonak köyünde yapılan reklam filmi TV’lerde yayınlanmasından sonra internetteki sosyal paylaşım sitelerinde de en çok tık’lanan görüntü oldu.

ATATÜRK DUYGULANIYOR

Reklam filmi, 1924 yılında Erzurum-Pasinler depreminde yıkılan köyleri kalabalık bir heyetle ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk’ün yıkıntılar arasında sessizce oturan yaşlı bir adama yaklaşarak, onunla sohbetinin görüntülerine yer veriyor. İhtiyarın zor duruma karşın vakur davranışları, devletten bir şey beklemeyen tokgözlülüğünün Atatürk’ü çok duygulandırdığı vurgulanan filmde, bu konuşmadan 6 ay sonra Atatürk’ün talimatıyla Anadolu Sigorta’nın kuruluşu anlatılıyor.

MUSTAFA SU:DUYGUSAL OLDU

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, “85 Gurur Yılı” sloganıyla 2010’a girdiklerini ifade ederek, “Buna uygun hazırladığımız reklam filmi biraz duygusal oldu. Filmi seyreden herkes duygusallaşıyor. 85 yıldır milli bir sigorta şirketi olarak dimdik ayaktayız. Dolayısıyla bizim de en azından bu yıl için duygusal olmayı hak ettiğimizi düşünüyorum” dedi. Reklam yatırımlarına devam edeceklerini ve bunu tüm sektörün gelişmesine hizmet edecek şekilde yaptıklarını belirten Mustafa Su yeni reklam filmiyle ilgili şu bilgiyi verdi: “TV filmimizde gururlu Türk insanı başkalarına muhtaç olmasın diye Anadolu Sigorta’nın 85 yıldır üstlendiği rol vurgulanıyor. İş Bankası’nın sağladığı güçle genç Türkiye’de yaratılan ulusal değerleri güvence altına almak amacıyla kurulan Anadolu Sigorta’nın kuruluşunu anlatan film herkesi çok etkiledi.”
 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.