Teknoloji Haber Girişi : 06 Şubat 2015 11:32

Android'de en çok onlar aratıldı

Android'de en çok onlar aratıldı
İlk versiyonunu 2008 yılında yayınlayan son yılların yükselen yıldızı Android için geliştirilen ve Google Play üzerinde yer alan uygulamalar, Şubat 2015 itibariyle 1,5 milyonu geçti.
Erzurumajans-İlk versiyonunu 2008 yılında yayınlayan son yılların yükselen yıldızı Android için geliştirilen ve Google Play üzerinde yer alan uygulamalar, Şubat 2015 itibariyle 1,5 milyonu geçti. En çok Whatsapp kelimesi aratıldı, en çok eğitim uygulaması geliştirildi.

Son yıllarda taşınabilir cihazlarla hızla hayatımıza giren işletim sistemi Android'e olan ilgi gün geçtikçe daha da artıyor. Ankara'da yapılacak Android Geliştirici Günleri öncesinde internette yer alan bilgilere göre, Şubat 2015 itibariyle Android için geliştiriciler tarafından hazırlanan ve Google Play üzerinde yer alan uygulama sayısı 1,5 milyonu geçti.

EĞİTİM BİRİNCİ SIRADA

Android için geliştirilen oyunların ayrı bir kategoride ele alındığı sıralamada sayıca en fazla uygulama geliştirilen kategorilerde ilk sırayı eğitim uygulamaları alıyor. Eğitimi yaşam biçim, eğlence, iş dünyası ve Android araçları kategorileri izliyor.

EN ÇOK ONLAR ARATILDI

Androrid'de en çok aratılan kelime geçtiğimiz yıllarda Facebook'un 19 milyar dolara satın aldığı Whatsapp. Whatsapp'ı çocukların popüler oyunu minecraft, sosyal medya devi facebook izliyor. Ardından ise launcher ve gta aramaları ilk 5'i oluşturuyor.

EN ÇOK KULLANILAN TELEFONLAR

Play store ile ilgili verilere göre indirmelerde en çok kullanılan telefonlarda ilk sırayı Samsung Galaxy S3 alırken, onu Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy Note3, Samsung Galaxy S5 ve Motorolanın Moto G modeli izliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.