Kültür-Sanat Haber Girişi : 23 Haziran 2017 14:15

Ankara Erzurum Günleri için hazırlıklar başladı...

Ankara Erzurum Günleri için hazırlıklar başladı...
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ankara Erzurum günleri için 2017 yılı startı verildi.
Geleneksel olarak düzenlenen ve Erzurum'un tanıtımını amaç edinen, kaynaşmayı, birlikteliği özlem ve hasretlerin giderildiği Ankara Erzurum günlerinin 2017 yılı etabı Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun girişimleri sonucu 19-24 Eylül tarihleri arasında Ankara AKM de gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili Ankara Erzurumlular  sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı ESAV Genel Başkanı Veysel Karani AKSUNGUR tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

''Geleneksel düzenlenen Ankara Erzurum Günlerinin 2017 yılı etabı Sayın Valimiz Seyfettin Azizoğlu'nun girişimleriyle 19-24 Eylül tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi AKM' de gerçekleştirilecek. Bizlerde Sivil toplum örgütü olarak bu organizenin direk içerisinde olacağız. Geçen yılki organizasyonu Erzurum Dernekler Federasyonu yapmıştı. Bizler de Esav olarak elimizden geldiğince destek olmaya çalışmıştık. Bu yıl da  Allah nasip ederse ESAV olarak biz yapacağız ERDEF ve memleketimize ait diğer sivil toplum örgütleri bizle destek olacak inşallah.'' Dedi

ESAV Genel Başkanı Aksungur Sözlerine şöyle devam etti ; '' Bizler ESAV olarak geçmiş tecrübelerimizden de istifade edip, çok daha iyi ve çok daha kapasiteli bir organizasyon yapmayı planlamaktayız. Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep AKDAĞ'ı makamında ziyaret ederek görüş ve düşüncelerini aldık. Sayın Bakanımızın geçmiş organizasyonlarda çok emeğinin olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda sayın bakanımız Erzurum kültürünün Ankara'da kamuoyuna mal edilmesinin önemli olduğunun altını çizerek, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da gerekli her türlü desteği vereceğini belirtti.   Vakıf olarak diğer siyasilerimizle görüşmelerimiz devam edecek.

Erzurum Esnafı, sivil toplum örgütleri, bilim adamları, bürokratları, sanatçıları ve aklınıza memleketimize fayda getirdiğine inandığımız her şey organizasyonumuzda olacak. Bu bağlamda özellikle Erzurum Basınımızın görüş ve önerilerini almak için Gazeteci arkadaşımız Yaşar ÇELİK kontrolünde Watsap gurubu oluşturduk. Bu Watsap gurubunda Erzurum Basını fikir , öneri, değerlendirme vs. herşeyi tartışma fırsatımız olacak. Konu Erzurum olunca keşke şunu da şöyle yapsaydık daha iyi olurdu veya şunu da yapmasaydık daha iyi olurdu gibi keşkelere düşmemek için özellikle basınımızı  oluşturduğumuz bu gurupta en küçük detayına kadar tartışmaya, konuşmaya, fikirlerden istifade etmeye davet ediyorum. '' dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.