Anlamayana aşk olsun

Köy düğünlerinde Düngürcü (oğlan tarafı) ye eziyet etmek, ceza vermek kız tarafının taktiklerindendir, işin esasını bu mantık oluşturur.

Tabii verilecek cezaya, yapılacak.eziyete bir kılıf hazırlamak, bir bahaneye dayandırmak gerekir. Orta oyunu kıvamında yapılan bu Gösterinin amacı; Köyden kız almaya gelenlere Rahmetli Barış Mançonun şarkısında dediği gibi " Zordur bizden almak kızı" dizelerinde ki gibi..

Konak Odasında (köy odası) toplanan Düngürcülere ceza vermek, eziyet etmek işini köyün bu işte en Mahir olan kişisi organize eder. Onun bahane üretmedeki becerisi akıldan mantıktan uzak olmasına rağmen başka da yapacak şey yoktur.
Eften, püften gerekçelerle düngürcüleri dövmeleri meşhurdur.

İşe damadın babasından başlar; köylülerden biri şikayetçi olur; Efendim bu adam damadın anasını öpmüş. şikayetçiyim der, bahane üretmekte ve suçlamada tecrübeli olan köylü başlar suçlamaya Sen nasıl damadımızın annesini öpersin, Namussuz, adam..bu kişi başına gelecekleri bilirse Fuzuli savunma yapmaz komik şeyler söyleyerek ortama uyar. Eğer acemiyse başlar savunmaya Efendim o damadın anası benim karımdır öperim de, severimde.

Köylüler hep bir ağızdan vay Ahlaksız hemde itiraf ediyor diyerek yüklenirler, sırtına eline vurmaya başlarlar, tavuk, kuzu, ziyafet verme gibi cezalara carptırırlardı.

Damadın yakınlarına, amcasına, dayısını sıgaya çeker sorarlardı ;Eşeğimi suladın mı? Cevap evet ise suyun sıcak mı? Soğuk mu? Olduğu sorulur, sıcaksa ağzını yaktın, soğukta ağzını üşüttün, ılıksa ağzını buluşturdun bahanesiyle döver, ceza verirlerdi. Ceza almadan, dayak yemeden kurtulmak yoktuR bu oyunlarda. Çünkü : OYUNU KURAN VE UYGULAYAN BU MAKSAT ÜZERE KURMUŞTUR.Sizde bilebile oyunun bir parcası olursunuz.

Kurulma aşamasında ki hükümet senaryolarını, söylenenleri, savunmaları, bahaneleri gördükçe Köy düğünlerindeki zavallı Dügürcüler aklıma geldi ...
Ne farkı var bu gün olanların bir bakalım:

Çözüm süreci ihanettir, çözülme sürecidir.
AKP ve PKK'nın siyasi temsilcisi HDP bu ihanetin baş aktörleridir.

Koalisyonu AKP ve HDP kursunlar.
Hoppala ikisini de söyleyen aynı ağız, aynı akıl gelde işin içinden çık.

Acelesi varmış gibi hemde 7 Haziran Akşamı. Seçim sonucları henüz resmen ilan edilmemişken.

Bölünme işini gerçekleştirdiğini söylediği partileri koalisyon kursunlar diye teşvik ediyor, en azından yol gösteriyor.

HDP siz bütün çözümlerin öznesinde AKP var.
HDP'nin olduğu yerde olmam, onun oy verdiği yere oy vermem demenin Türkcesi hatta bütün dillerdeki karşılığı AKP'nin iktidar olmasını istiyorum demektir. Tıpkı; Oğlan tarifini dövmek cezalandırmak gibi.

Seçim öncesi AKP için koro halinde 3 parti aynı şeyleri söylerken sorun yoktu.
Propoganda ve siyaset birlikteliğini sorun yapmazken, ucu AKP ye dokununca kafanın arkasındakilere kılıf hazırlarken Millilik sosuna batırmayı da ihmal etmiyor. Damadın Babasının Annasını öpmesine namus, ahlak kılıfı üretmek gibi.

Artık bu kaçıncı katakulli kimse yutmuyor.
Yutmuş numarası yapanların ileriye dönük son defaya dair bir hesap ve beklentileri varda şimdilik öyle davranıyorlar.

Allahaşkına Merak Akşenere yapılanın, Sinan Oğana reva görülenin, Engin Alana uygulananların köy düğününde dövüşmek istenen oğlan tarafına yapılanlardan ne farkı var?
B
ol keseden erken seçim narası atanların salvoları ne hikmetse kendi partisine değilde AKP ye yarıyor vesselam. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ankara 01 Ocak 1970 02:00

    Dursun amca size MHP düşmanlığı yakışmıyor..Ve de gerçekleri yansıtmıyorsunuz...Devlet Bey ile kaç kez oturdunuz...

  • D.Şen 01 Ocak 1970 02:00

    Ayıp olan ikiyüzlülüktür. DOSTUM Sözümüz Mhp ye değil Krala.

  • dost 01 Ocak 1970 02:00

    Ayıp yahu ayıp MHP`yi yerden yere vurarak egoiist davranmayın....Meral hanım asbirin değil, onu kimsede dışlamamış....Telefon açın kendiniz görüşün ..İşiniz gücünüz ardniyetli düşünmek...AKP veya HDP size ücretmi ödüyor...Yanınızdaki MHP lilerden de mi sıkılmıyorsunuz....

  • TEBRİK EDERİZ 01 Ocak 1970 02:00

    HARİKA BİR YAZI HERŞEYİ 2*2=4 MANTIKIYLA GÜZELCE AÇIKLAMIŞSINIZ HERKES UYANIK OLUP BU SIKINTIYI BERTARAF ETMEK GEREKİR. OLAĞAN ÜSTÜ KONGREDE İYİ BİR GENEL BAŞKAN İLE HERKESİ KUCAKLAYAN MHP %25 ALTINDA OY ALMAZ