Erzurum Haber Girişi : 22 Kasım 2014 14:19

Anne babalar örnek olmalı

Anne babalar örnek olmalı
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, sigarayla mücadelede sadece Halk Sağlık Müdürlüğünün değil tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ortak çalışma yapması gerektiğini söyledi.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, sigarayla mücadelede sadece Halk Sağlık Müdürlüğünün değil tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ortak çalışma yapması gerektiğini söyledi.

Ailelere de çağrıda bulunan Vali Altıparmak, "çocuklarımızı zararlı alışkanlıklar konusunda uyarmalıyız" diye konuştu.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde birim amirleriyle birlikte kurum çalışmalarını değerlendiren Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, Yaşlılıkta Mutlu Yaşam, Sağlıklı Yaşam Çocukları Mili Mizo ve Arkadaşları, Obezite ile Mücadelede Ben de Varım, Akciğer Hastalıkları ile Mücadele Ormanları, Kardeş Okullar Hijyen, Sağlıklı Yaşam Festivali, Ödüllü Sağlık Kulübü Projeleri hakkında brifing verdi.

Sigarayla mücadele konusunda ülkemizde son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığını belirten Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, sigarayı bırakma konusunda Halk Sağlığı Müdürlüğü kadar ailelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının da düzenlenen çalışmalarda yer alması gerektiğini belirtti.

Vali Altıparmak "Bu zararlı alışkanlığın insan sağlığı için ne kadar büyük bir tehlike olduğunu herkese anlatmak zorundayız. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz öncülüğünde Sigarayla mücadele ederken tüm kurumlarımız bu konuya duyarsız kalmamalı yapılan çalışmalara ailelerde destek vermeli "diye konuştu.

Anne ve babalara da bu konuda sorumluluklar düştüğünü belirten Vali Altıparmak, özellikle daha çocuklarımızın ilkokul yıllarında bu zararlı alışkanlık konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, onlara sigaranın, hayatları boyunca hiç yaklaşmamaları gereken bir tehlike olarak anlatılmalı diye konuştu. "Bunu yaparken bunun etkili olabilmesi içinde onların sigaradan uzak ortamlardan tutulması, anne babanın da sigara kullanmaması gerekli" diyen Vali Altıparmak, aksi takdirde söylenenlerin hiçbir yararı olmaz diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.