Kültür-Sanat Haber Girişi : 08 Şubat 2017 18:07

Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan, Tekman'da konferans verdi

Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan, Tekman'da konferans verdi
Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan, Tekman'da vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.
Erzurumajans-Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan, Tekman'da vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. 

Ensar Vakfınca düzenlenen programa Kaymakam Kemal Karahan, Ensar Vakfı ilçe başkanı Muhlis Turan, Belediye daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Program Merkez Camii imamı Selim Abdurrahmanoğlu'nun Kur'an tilaveti ile başladı. Ardından araştırmacı Yazar Ramazan Kayan vatandaşlarla sohbet etti. Kayan sohbetine başlamadan önce geçen hafta kutsal topraklarda olduğunu Kabe'de bazı sohbetlerde bulunduğunu söyledi. Özellikle yozlaşma üzerine ağırlıkla yer veren Kayan Peygamber Efendimizin hayatı hakkında bilgi verdi.

Kayan, ahlak konusuna değinerek iyi ahlak yolunda olmayalar her zaman kaybetmiş tir. Kusurun İslam'da olmadığı kusurun insandan kaynaklandığı bu nedenle çok dikkat etmek gerektiğini söyledi. Kayan, "Özellikle sahipsizlerin sahibi Allah olduğunu unutmayalım. Tüm ibadetleri Allah için yapılmalı Allah'ı yine Allah'tan öğrenmeliyiz Yani onun kitabı Kur'andan. Kuran'ı kerimde hepsi mevcuttur. Bir insan kendi için değil insanlık için yaratılmıştır." dedi.

Suriyeli göçmenlere değinen Kayan, "Zulümden kaçan botlarla Akdeniz'de boğulan insanlarımızın sayısı 5 bini bulmuştur. Gaziantep'te Suriyeli bir doktor yaşadığımız kasaba rejim güçlerince yerle bir oldu. Gittiğim evlerden birinde yedi kişi vardı. Bunlarda biri minicik bir yavru elini açmak istemedi avucunu acarken yavrucağın elinde bir dilim ekmek vardı. Meğerse o dilim ekmeği vermek istemiyordu" dedi.

İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle namaz ve İslam dini hakkında sohbet eden Kayan, Mavi Marmara gemisinde çektikleri sıkıntıları, İsrail'de ne zor şartlar da namaz kıldığını anlattı. "Özellikle kelepçeli ellerimizle gerek gemide gerekse İsrail cezaevinde hiçbir zaman namazımızı boş vermedik. Mavi Marmara gemisinde şehit olan Furkan Doğan küçük yaştan beri namaz kılıyormuş. Bunun için alnında secde izi vardı. Annesi de bizzat onu emzirirken devamlı abdest aldığını söyler. İrlandalı bir kız Mavi Marmara gemisinde bu olaydan sonra Kayseri'ye gelip Furkan'ın mezarı başında Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.