Erzurum Haber Girişi : 20 Aralık 2014 13:41

Arkadaşını sopayla döven kız öğrenciye 3 bin lira ceza

Arkadaşını sopayla döven kız öğrenciye 3 bin lira ceza
Arkadaşını paspas sopası ile hafif yaralayan Y.C. tutuksuz yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesinde 'kasten yaralama' suçundan 3 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Erzurumajans-Erzurum Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören ve aynı odada kalan kız öğrenciler Y.C. (24) ile T.Ö. (25) arasında odanın penceresini kapatma meselesi yüzünden çıkan tartışmada T.Ö.'nün boğazını sıkarak, paspas sopası ile hafif yaralayan Y.C. tutuksuz yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesinde 'kasten yaralama' suçundan 3 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

BOĞAZINI SIKTI, PASPAS İLE KAFASINA VURDU

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Kredi Yurtlar Kurumunda aynı odayı paylaşan Atatürk Üniversitesi öğrencileri Y.C. (24), T.Ö. (25) arasında meydana gelen pencere kapatma tartışması ile başlayan kavga olayında T.Ö. oda arkadaş T.Ö.'ye, "Pencereyi kapatırmsın" diyerek uyarması üzerine aralarında başlayan sözlü kavganın ardından kız arkadaşının boğazını sıkarak odada bulunan paspasın sopası ile kafasına vurarak hafif şekilde yaralanması üzerine öğrenci T.Ö., Cumhuriyet Savcılığı'na e giderek arkadaşı hakkında şikayetçi oldu.

"KENDİMİ KORUMAK İÇİN PASPAS İLE VURDUM"

Erzurum Asliye Ceza Mahkemesinde 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemi ile tutuksuz yargılanan Y.C.,"Olay günü oda çok havasız olduğu için pencereyi açmasını rica ettim. Bir birimize hakaret ettik. O an kendimi savunmak için odada bulunan paspas ile kafasına bir kaç kez vurdum" dedi.

"BOĞAZIMI SIKINCA NEFES ALAMADIM"

T.Ö. ise,"Öğrenci arkadaşımla aynı odada kalıyorduk. Ben olay günü banyo yapmak istedim. Arkadaşımı pencereyi kapatması konusunda uyarınca bana hakaret etmeye başladı. Bende ellerimle boğazından tutarak sıktım, oda benim kafama bir kaç kez oda paspasın sopası ile vurarak yaraladı. Şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme heyeti, öğrenci Y.C.'yi kız arkadaşı TÖ.'ye karşı işlediği 'kasten yaralama' suçundan öğrenci olduğunu ve sabıkasız olduğunu dikkate alarak günlüğü 20 TL'den 3 bin TL adli para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, Y.C. hakkında verilen 3 Bin TL adli para cezasını sanığın öğrenci ve ekonomik durumunu dikkate alarak para cezasını 5 yıl süreyle erteledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.