Eğitim Haber Girişi : 18 Nisan 2015 19:02

Artık öğretmen olmak çok zor!

Artık öğretmen olmak çok zor!
MEB'in yaptığı yeni düzenlemelerle birlikte öğretmen olmak zorlaştı. Artık atanmak yetmeyecek.
Erzurumajans-Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliği değişti. Öğretmenler artık sözlü ve yazılı sınavlara tabi tutulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliğini değiştirdi. Öğretmen olmak için artık atanmak yeterli olmayacak. Öğretmen adayları performans değerlendirmesi ile bakanlığın yazılı ve sözlü sınavlarında başarılı olmak zorunda. Aksi takdirde memurlukla ilişikleri kesilecek.

PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ

Öğretmenler artık performans değerlendirmesi ile yazılı ve sözlü sınavları geçmek zorunda kalacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğini değiştirdi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, ilk ataması yapılan aday öğretmenler, en az bir yıl çalıştıktan sonra performans değerlendirmesine alınacak. Bu değerlendirme müfettiş, okul müdürü ve bir danışman öğretmen tarafından ilk dönemde bir, ikinci dönemde ise iki kez yapılacak.

100 ÜZERİNDEN 50 PUAN ŞARTI

Nihai puanda 1. değerlendirmenin yüzde 10'u, ikincinin yüzde 30'u, üçüncü değerlendirmenin yüzde 60'ı dikkate alınacak.100 üzerinden en az 50 puan alanlar başarılı sayılacak. Başarılı olamayanlar öğretmenlik ünvanını kaybedecek ve memuriyet ile ilişiği kesilecek.

BAŞARILI OLANLARI YAZILI VE SÖZLÜ SINAV BEKLİYOR

Performans değerlendirmesini geçenleri yazılı ve sözlü sınav bekliyor. Bakanlık tarafından yapılacak yazılı sınavda, devlet memurları kanunu, bakanlık mezuatı ve öğretmenlik uygulamalarına ilişkin test tipi veya açık uçlu sorular sorulacak. Sözlü sınavda ise ifade ve iletişim kabiliyetleri sınanacak. Yazılı ve sözlü sınavın aritmetik ortalaması 60 ve üzeri olan aday öğretmenlerin önündeki "aday" sıfatı kaldırılacak. Başarısız olanlar ise "aday öğretmen" sıfatıyla aynı ilde başka bir okulda görevlendirilecek, bir yılın sonunda yeniden değerlendirmeye alınacak.

DERSHANE ÖĞRETMENLERİNE İLİŞKİN USÜLLER

Yönetmelik, dershane öğretmenlerinin atanmasına ilişkin usulleri de belirledi. 1 Ocak 2014 itibariyle, en az 6 yıl boyunca dershane ve etüt merkezlerinde çalışan öğretmenler, KPSSşartı aranmadan, MEB kadrolarına atanabilecek. Başvurular 1 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında alınacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • gerçek ler 01 Ocak 1970 02:00

    bu ne saçmabişey kazanamayanların onca senesi ziyan mı olsn !