Artıların eksilerden fazla olduğu bir maç

BB Erzurumspor ligin ikinci yarısında ilk maçına çıktı. Amed maçı için en zor deplasman desek yanılmış olmayız.

Karşılaşmanın başlarında gelen Kemal Tokak'ın golünün ardından oyun üstünlüğü Amedspora geçsede rakibin yüklendiği bu dakikalarda BB Erzurumspor  savunmada pozisyon vermeyerek iyi bir ilk yarı ortaya koydu. İkinci yarıdaki penaltı golünden sonra Erzurum oyunun kontrolünü eline alsada istediği pozisyonları bulamayarak 1 puana razı oldu. 

Eksiklere rağmen Zor bir deplasmanda rakibe yok denecek kadar pozisyon vermek Erzurum'un ne kadar iyi bir deplasman takımı olduğunu gözler önüne serdi.

Şunu net bir şekilde görüyoruzki, Ahmet Yıldırım BB Erzurumspor'a bir felsefe getirmiş. 

Fatih Terim ve Lucescu ile çalışmanın bir meyvesi olarak "top bende kalsın" mantığıyla rakibin topla oynamasına izin vermemek deplasmandaki namağlup gidişin en önemli faktörü oldu.

Ancak birde işin şu kısmı var;

Oyunun büyük bölümüne hükmettiğin ve  topa sahip olma oranının yüksek olduğu bir Maçta pozisyon bulamıyorsun. İşte bunun bariz sebebi de sezon başından beri ısrarla dile getirdiğimiz ofansif oyun kurucu eksikliğidir. Haftalar ilerledikçe ortaya çıkan görüntü  bu konuda bizi haklı çıkarmaya devam ediyor.

O bölgede sorumluluk alıp kilidi çözebilecek bir oyuncu olması, Fatih'in ve Mustafa'nın da performansını artıracaktır. 

Kimse BB Erzurumspor'un ilk yarıda attığı gol sayısına aldanmasın. Sezonun İkinci yarısıyla birlikte bir çok takım Kahramanmaraşsporun burada uyguladığı ikinci bölge savunmasını yapacak ki işte bu kadro yapısıyla oyun o zaman sıkışıp kalır. Ve beklenmedik puan kayıpları yaşarsınız

Bugün Teknik Direktör Ahmet Yıldırım, 1-1 den sonra oyunun kontrolünü eline aldığı dakikalarda kenara baktığında ofansif anlamda sadece Halil İbrahim vardı. 

Bu görüntü bile kadrodaki ofansif oyuncu eksikliğini görmemize yetti . 

Mert Nobre!

Of maçı Sivas maçı ve bu maç derken  otobüsle gidilen  deplasmanlarda zatıalinizi gözlerimiz arar oldu. 

Yoksa kendisinin bir otobüs fobisi mi var? diye düşünmeden edemiyor insan. 

Para konusunda olan profesyonelliğinizi her konuda görmek isteriz.

Sonuç olarak şu an liderin ensesinde bir BB Erzurumspor var. Bu köprünün altından daha çok sular geçecektir. 

Artılarımızın eksilerimizden fazla olduğu bir Maçta 1 puan getiren futbolcu kardeşlerimizi ve teknik ekibimizi tebrik ediyorum.

Bu arada hakemle konusunda özelikle 3 gün önce sosyal medya üzerinden yazdığım yazıda ortadayken bu konuyla alakalı artık birşey söylemem olmaz

Haftaya Fatih Karagümrük maçında görüşmek üzere...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selim 01 Ocak 1970 02:00

    Sahi bir takımın gol silahı diye aldığı oyuncu önemli bir deplasmanda takımdaki yerini niye almaz? Bence gitmesi gereken Engin Baytar Fahri Tatan değil Nobre olmalıydı.

  • çetin 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın burak bey siz yönetime ve başkana yakınsınız.Forvet eksikliğinin bariz olduğu ortadadır.Bir takımda golü atan forvet değilde defansa bu takım da forvet eksikliği vardır demektir.Ayrıca Karagümrük maçında tek forvetle maça çıkmamak için kesinlikle forvet alınmalıdır.Bunları sayın başkan ali demirhana iletseniz iyi olur.

  • çetin 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın ali demirhan bu takıma forvet lazım.Nobrenin dört hafta olmaması ve mehmetin de sarı kart cezalısı olduğu için gelecek hafta oynanacak olan Karagümrük maçında forvette sadece ersel kalıyor bundan dolayı bir veya ki tane forvet alınmalı bu takıma ayrıca barış memiş in yerine doldurulmalıdır.

  • yener kaarasu 01 Ocak 1970 02:00

    Cok guzel bi yazi abi sag ol amaa senden mac sonrasi oldugu mac oncesi bi yazi daha bekliyoruz erzurum.ajansa ve burak.abiye duyurulur :)

  • Boyle sampiyon olunmaz 01 Ocak 1970 02:00

    Seri galibiyet lazim. Bir ileri bir geri sampiyon olamayiz.