Ekonomi Haber Girişi : 23 Eylül 2014 17:50

Aşkale Çimento 61'inci sırada

Aşkale Çimento 61'inci sırada
Aşkale Çimento, Türkiye'deki olumlu özelleştirme uygulaması örneği ve çok ortaklı yapısıyla yakaladığı başarılar açısından dikkatleri çekmeye devam ediyor.
Erzurumajans-Aşkale Çimento, Türkiye'deki olumlu özelleştirme uygulaması örneği ve çok ortaklı yapısıyla yakaladığı başarılar açısından dikkatleri çekmeye devam ediyor.

Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi sıralamasında Aşkale Çimento, 2013 rakamlarına göre "Anadolu'nun En Büyük 61'inci Şirketi", sektörel bazda ise listede "ikinci" sırada yer aldı.
Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Ekonomist Dergisi tarafından hazırlanan, "Anadolu Kaplanları" olarak ifade edilen şirketlerin büyüklüklerini ifade eden araştırma sonuçları açıklandı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de bulunan şirketler, İstanbul merkezli büyük holdinglerin Anadolu'daki şirketlerin, çoğunluk hissesi yabancı sermaye olan şirketlerin katılmadığı şirketler baz alınarak yapılan "Anadolu 500" araştırmasının sonuçlarının kendileri için önemli olduğunu söyleyen Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "Çok ortaklı ve kollektif ruhun yansımasını ifade eden şirketimizin başarıları bölge insanı içinde çok önemli. Coğrafi ve iklimsel açıdan zorlu bir bölgede bulunuyoruz. Buna rağmen ülkemizin dev şirketleriyle rekabet etmek zorundayız. Ortaklarımız ve çalışanlarımızla zorlukları aşıyoruz. Bu da bizi farklı kılıyor." dedi.

"LİSTEDE 61'İNCİ SIRADAYIZ"

Çimento ve hazır beton sektöründe kaliteden ödün vermeden, bölgesel kalkınmaya ve ülke ekonomisine katkı yapma gayretinde olduklarını söyleyen Başkan Yücelik, "Aşkale, Trabzon, Van, Gümüşhane ve Erzincan'da bulunan çimento fabrikalarımız, bölgelerinde önemli birer tesis olarak dikkat çekmektedirler. Erzurum, Ağrı, Aşkale, Giresun, Beşikdüzü, Trabzon ve Rize'de bulunan hazır beton tesisleri de aynı şekilde binalara kaliteli ürün imkanı sağlamaktadır. ERÇİMSAN Holding'i meydana getiren markaların dinamik yapısı, beraberinde hepimizi sevindiren sonuçları getirmiştir. Anadolu'daki 500 şirket temel alınarak yapılan araştırmanın genel sıralamasında 61'inci ve sektörel bazdaki değerlendirmesinde ise 2'inci sırada yer alması gayretlerimizin ürünüdür." şeklinde konuştu.

"ÇITAYI SÜREKLİ YÜKSELTMEK ZORUNDAYIZ"

1992 yılından bu yana zorlu bir süreçten bugünlere geldiklerini söyleyen Başkan Yücelik, "Geldiğimiz noktayı her gün biraz daha ileri götürmek ve çıtayı yükseltmek zorundayız. Bu, hem verdiğimiz sözlerin hem de misyonumuzun bir gereği. Aşkale Çimento'nun tüm tesislerinde kalite yönetim sisteminin yanında çalışanların sağlık ve güvenliğini sistematik olarak sağlamak için iş sağlığı ve güvenliği yönetim sisteminin standartlarını uyguluyoruz. Tüm fabrika ve işletmelerimizde çalışan motivasyonunu ve sürekli gelişim yoluyla başarının sürdürülmesini amaçlayan çalışmalar yapıyoruz. Fabrika, tesis ve işletmelerimizin bulunduğu bölgelerde sadece ekonomik kaygıları değil aynı zamanda sosyal ve çevresel unsurlara da büyük önem veriyoruz." diye konuştu.

"İNSANA, ÇEVREYE VE YAŞAMA SAYGILIYIZ"

Aşkale Çimento'nun yenilikçi ve büyüme odaklı atılımlarını sürdürdüğünü ifade eden Yücelik, "Benzeri araştırmalarla ortaya çıkan rakamlar bizleri mutlu ediyor. Bununla beraber sorumluluğumuz daha da artıyor. Çimento sektöründeki yenilikleri ve teknolojiyi sürekli takip ediyoruz. Büyüme odaklı atılımlarımızda sürüyor. Yeni yatırımlar ve kapasite artırımı projeleri ile şirketimizi dinamik kılıyoruz. İnsana, çevreye ve yaşama karşı saygılı yaklaşım tarzımız, başarılarımıza katkı yaptığı tartışmasız bir gerçektir. Aşkale Çimento bu gerçekler ışığında; üretim süreçleri başta olmak üzere her adımında ve aldığı her kararda bilimsel kuralların geçerli olması gerektiği savunmaktadır." dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.