İlçeler Haber Girişi : 28 Temmuz 2015 23:33

Aşkale'de tehlikeli gerginlik

Aşkale'de tehlikeli gerginlik
Erzurum'un Aşkale ilçesinde PKK sembolü olduğu ileri sürülen yüzük nedeniyle esnafla inşaat işçileri arasında kavga çıktı.
Erzurumajans-Erzurum'un Aşkale ilçesinde PKK sembolü olduğu ileri sürülen yüzük nedeniyle esnafla inşaat işçileri arasında kavga çıktı. İlçe halkının da karıştığı gerginliğe polis ekipleri müdahale etti.

Olay bugün akşam saatlerinde Aşkale ilçe merkezinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, inşaat işçisi bir kişinin alışveriş yaparken parmağındaki PKK sembolü üzerinde bulunduğu öne sürülen yüzük nedeniyle tartışma çıktı. Bunun üzerine esnaf ile inşaat işçisi arasında kavga çıktı. Daha sonra inşaat işçisinin telefonla arkadaşlarına haber vermesi üzerine iki minibüs dolusu inşaat işçisi gelerek esnaf ile kavgaya tutuştu. Bunun üzerine ilçeliler de toplanarak inşaat işçilerine saldırınca olay büyüdü. İlçe halkı çok kalabalık bir grupla giderek inşaat işçilerinin çalıştığı şantiyeye baskın yaparak burayı ateşe vermek istedi. Çok sayıda polis ekibi çıkan olaylara müdahale ederek durumu kontrol altına almaya çalıştı. Polis zaman zaman da havaya ateş açarak kalabalık grubu dağıttı. Olay sonrası inşaat işçileri güvenlik tedbirleri altında ilçeden çıkarıldı.Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ADEM ÇELEBİ 01 Ocak 1970 02:00

    bir kıvılcım lazımdı türke oda türkün yıkılmayan kalesi erzurumdan geldi inşallah

  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Bir Erzurumlu olarak yapılan davranış yanlış!gitmişler 3 5 işçinin boğazını sıkmaya bak bak komedi..! Madem ses çıkaracağız gelin HInısa,Karayazı,Karaçoban,Tekmana gidelim PKK ya oyun % 85 buralardan çıkmış siz neyin derdindesiniz valla komik

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    orası erzurum gelmeyin yakarlar

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    helal olsun dadaşlarıma