Bölge Haber Girişi : 12 Ağustos 2014 14:51

Askerleri taşıyan minibüs kaza yaptı: 2 ölü, 3 yaralı

Askerleri taşıyan minibüs kaza yaptı: 2 ölü, 3 yaralı
Van'da askerleri taşıyan minibüsün kaza yapması sonucu biri asker 2 kişi hayatını kaybederken, 3 asker de yaralandı.
Erzurumajans-Edinilen bilgiye göre kaza, Van-Hakkari karayolu üzerindeki Gürpınar ilçesine bağlı Hoşap Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen minibüs, yol çalışmaları nedeniyle kaza yaptı. Kazada sürücü ile bir asker hayatını kaybederken, 2'si ağır 3 asker de yaralandı

 YARALI ASKERLER TEDAVİ ALTINA ALINDI

Van'da askerleri taşıyan minibüsün virajı alamayarak istinat duvarına çarpması sonucu biri asker 2 kişi hayatını kaybederken, 3 asker de yaralandı. Kaza sonrası yaşananlar yürekleri dağlarken, yaralı askerler de tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Van-Hakkari karayolu üzerindeki Gürpınar ilçesine bağlı Hoşap Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 65 NL 206 plakalı minibüs, yoldaki çalışmalar nedeniyle virajı alamayarak 5 metre yükseklikteki istinat duvarına çarparak durabildi. Kazada sürücü ile bir asker hayatını kaybederken, 2'si ağır 3 asker de yaralandı. Yaralı askerlerden durumu ağır olanlar Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, diğeri ise Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayı gören görgü tanıkları E.E. ve V.K., aracın Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden Van istikametine gittiğini belirterek, "Yol çalışmaları vardı. Yol ise boydan boya çakıllı taşlarla döşeliydi. Araç hızla gelip virajı almaya çalışırken sürücü direksiyon hakimiyetini kaybederek 5 metrelik taş istinat duvarına çarptı. Çarpma sonrası araçta bulunan 1 uzman çavuş ve sivil sürücü araçtan dışarı fırladı. Kazada 2 kişi hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı. Kazayı görünce çok üzüldük ve hayatını kaybeden 2 kişiyi olay yerinde gördük" şeklinde konuştu.

KAZA YAPAN ASKERLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

V
an'ın Gürpınar ilçesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden ve yaralananların isimleri belirlendi. Gürpınar ilçesine bağlı Hoşap Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada Onbaşı Gökhan Öztürk ve köy korucusu olan sürücü Feto Atılgan hayatını kaybederken, Uzman Çavuş Cemal Akan, Üsteğmen Bayar Başak ve Yüzbaşı Erdinç Gökyüz ise yaralandı. Askerlerin Şemdinli'den geldikleri öğrenilirken, kaza ile ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.