Erzurum Haber Girişi : 17 Şubat 2017 17:45

ASP İl Müdürlüğünde 'Şehitliğin Önemi' semineri

ASP İl Müdürlüğünde 'Şehitliğin Önemi' semineri
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde 'Şehitliğin Önemi' konulu seminer düzenlendi.
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde 'Şehitliğin Önemi' konulu seminer düzenlendi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen seminere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Müdür Yardımcısı Şermin Zil, Şube Müdürleri Zalkif Binici, Süleyman Duman, Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Murat Erdemir, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Şeyma Bingöl ve kurum çalışanları katıldı.

İlbaş, burada yaptığı konuşmada, kurum çalışanlara yönelik eğitim programlarını önemsediklerini belirterek, kurumun önemli hizmet alanlarından olan şehitlik ve gazilik kavramlarının önemine değindi.

Şehitliğin ulvi bir mertebe olduğunu belirten İlbaş, "Vatanını canından aziz bilen, bağımsızlığımızın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir milletin evlatları olarak, gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz. Şehit yakınlarımıza elimizden gelen tüm imkânlarla en iyi hizmeti vermenin gayretindeyiz" dedi.

İlbaş, kurumun dezavantajlı kesimlere hitap ettiğini belirterek, personelin gelişimine katkı sağlayan bu gibi seminerlerin devam edeceğini ifade etti.

Konuşmanın ardından Kuranı Kerim tilaveti yapıldı. Daha Sonra Hacı İbrahim Baba Cami İmam Hatibi Lokman Şahin tarafından şehitliğin önemi konulu seminer düzenlendi.

Şahin, şehitliğin önemine değinerek şunları söyledi:

"Cenab-ı Hak; "Allah yolunda öldürülenlere ölülerdir demeyiniz. Hakikatte onlar diridirler. Fakat siz anlayıp bilemezsiniz." ayet-i kerimesiyle şehitliği en yüksek mertebe kabul etmiştir. İslam Dininde şehitlik ve gazilik yüksek bir mertebe olarak kabul edildiği, ayrıca Allah yolunda öldürülenler şehitlik payesi ile taltif edildiği için Müslümanlar için Allah yolunda ölmek sevimli ve gönülden istenen bir vazife haline gelmiştir. Şehitlik ve gazilik, İslam'da iki büyük mertebedir. Biri Allah için savaşarak ölmek, diğeri ise aynı savaştan sağ çıkıp şerefle yaşamak demektir. Bu iki mühim mertebeye ulaşmak, her Müslümanın ana gayesi olmuştur. Cennetteki yüce mertebelerin memnuniyetinden dolayı şehit on defa dünyaya dönüp öldürülmeyi arzu eder. Hz. Peygamber (sav) bu durumu şöyle ifade ediyor: "Cennete giren hiç kimse yoktur ki; bütün dünyaya malik olsa dahi, tekrar dünyaya dönmeyi arzu etmesin. Şehitler müstesna. Onlar, şehitliğin faziletini gördüklerinden, dünyaya dönüp de tekrar on defa şehit olmayı arzu ederler." Şahin seminer sonunda katılımcıların sorularını cevapladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.