Sağlık Haber Girişi : 04 Eylül 2015 17:00

ASP'den Kızılay'a kan bağışı

ASP'den Kızılay'a kan bağışı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli tarafından, kan bağışı kampanyası kapsamında kan bağışında bulunuldu.
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli tarafından, kan bağışı kampanyası kapsamında kan bağışında bulunuldu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde düzenlenen etkinlikte, kurum çalışanları kan bağışında bulunarak, Kızılay'a destek verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında kan bağışı yaptıklarını ve böylece kan bağışının önemine dikkat çekmeye çalıştıklarını söyledi.

Kan bağışının toplumsal bir görev olduğunu belirten Abdulhakimoğulları, "Kan bağışı yapılması toplumsal olarak sorumluluklardan birisidir. Kan bağışı yardımlaşma ve dayanışmanın göstergelerindendir. Kan bağışının yapılması başkalarına hayat verir. Kurum olarak bu gibi çalışmalara önem veriyoruz.

Kızılay Kan Merkezinden Dr. Emrah Delioğlu, kan vermenin sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirterek, kan vermenin vatandaşlık görevi olduğunu söyledi.

Kan vermenin sağlık üzerindeki etkilerine değinen Delioğlu, şunları söyledi:
"Kan ihtiyacını karşılamak için kurumlarda kan bağışı kampanyası başlattık. Kan vermek ya da kan bağışı yapmak, acil durumlarda kan lazım olan hastaların hayatını kurtardığı gibi, kan veren kişinin vücut sağlığı bakımından da hayati önemi vardır. Kan veren kişilerde kan hücreleri yenilenmekte, daha sağlıklı ve güçlü bir vücuda sahip olmalarına olanak vermektedir. Kan verme işleminden sonra, kan hücreleri süratle yenilenmeye başlamakta, dolaşımda olan daha genç hücre sayısı artmakta, metabolizma çok daha rahat ve hızlı çalışmaya başlamaktadır. Bu durum kişinin kendisini daha enerjik ve dinç hissetmesini sağlamaktadır. Vatandaşlar bu konuda duyarlı olmalıdır."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.