Siyaset Haber Girişi : 29 Ekim 2014 03:24

Atalay: Cumhuriyet Bayramı eğlenceleri iptal

Atalay: Cumhuriyet Bayramı eğlenceleri iptal
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, AK Partili belediyelere genelge gönderildiğini ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle belediyeler tarafından yapılması planlanan eğlencelerin iptal edildiğini belirterek, ülke genelindeki Cumhuriyet
Erzurumajans-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Atalay, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden ocağındaki su baskınıyla ilgili yaptığı açıklamada, hem hükümetin hem de parti olarak birinci gündemlerinin Karaman'da meydana gelen maden kazası olduğunu ifade etti. Atalay, gereken tüm çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bazı vatandaşlarımız kurtarıldı ama hala maden işçilerimizin bazıları mahsur kaldı. Bugün toplanan MYK'da bu da gündeme geldi. Yine bakanlarımız arandı ve bilgiler alındı. Bildiğiniz gibi üç bakanımız orada ve oradaki çalışmalar devam ediyor."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gereken tüm önlemlerin alınmasını istediğini belirten Atalay, "İçeride ciddi miktarda su var. İnşallah bütün dileğimiz 18 işçimizin kurtarılması yönünde. Şu anda parti ve hükümet olarak bütün hassasiyetlerimiz Karaman'daki olaydır. Onunla ilgili çalışıyoruz, inşallah vatandaşlarımız oradan kurtarılır" diye konuştu.

Atalay, Cumhuriyet Bayramı'na üzüntüyle girildiğini ifade ederek, "İnşallah vatandaşlarımız kurtarılır ve üzüntümüz büyümez. Yerel Yönetimler Başkanlığımız bütün belediyelerimize genelge yaptı. Tabii Cumhuriyet Bayramı sebebiyle bazı yerlerde kutlamalar, eğlenceler vardı, o eğlencelerin tamamı şu anda iptal edildi ama ülke genelinde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına tabii hepimiz katılacağız, bütün belediyelerimiz de katılacak" diye konuştu.

Atalay, Başbakan Davutoğlu'nun da yarınki törenlerin ardından Karaman'a gidebileceğini söyledi.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.