Bölge Haber Girişi : 24 Aralık 2010 02:35

Atalay Erzurum'da konferans verdi!..

Atalay Erzurum'da konferans verdi!..
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Erzurum Büyük Kış Olimpiyatlarına yürüyor konulu bir konferans verdi.

Erzurum Ajans-Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay,  “Erzurum Büyük Kış Olimpiyatlarına yürüyor” konulu bir konferans verdi.

“Kış oyunları olimpiyatın yolunu açtı”
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, karı kâra dönüştürecek olan 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın Kış Olimpiyatları’na giden yolu açtığını söyledi. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığınca Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Erzurum Büyük Kış Oyunlarına Yürüyor' konulu konferansa katıldı. Atalay konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptığını belirterek, Formula 1, Dünya Basketbol Şampiyonası, Universiade Yaz Oyunları'nın bu spor organizasyonlarından birkaçı olduğunu ifade etti.

ORGANİZASYON TECRÜBESİ OLMAYANA OLİMPİYAT YOK

Dünyada herhangi bir organizasyon yapmayan ülkelere oyun, olimpiyat ya da şampiyona verilmediğini anımsatan Atalay, “2003’ten itibaren ev sahipliği yaptığımız bir çok organizasyondan yüzümüzün akıyla çıktık. Bu bize yaz ve kış oyunlarını getirdi. Bundan sonra hedefimiz, yaz ve kış olimpiyatları. Avrupa ve Dünya Futbol Şampiyonaları’dır. Geçmişte Türkiye’nin bu tür organizasyonları yapamayacağını düşünenler artık bize organizasyon teklif eder hale geldi. Bu da Türkiye’nin bu konudaki yeteneğini gösteriyor” diye belirtti. Kış Oyunları ya da olimpiyatlarının yapıldığı kentin ve çevresinin fiziksel dönüşümünü sağlayarak turizm merkezi olmasının yolunu açtığını ifade eden Atalay, “Yaklaşık 600 milyon liralık yatırımla Erzurum, önemli bir kış turizm merkezi haline geldi. Bundan sonra Erzurum ve çevre iller kış turizmi konusunda iddialı hale gelecek. Artık Erzurumlu da bu konuda gerekeni yapmalı, oyunlarla ilgili biblolar yaparak satmalı. Gelen turistlere ve sporculara kentin tanıtımını en iyi şekilde yapmalı. Eğer Erzurumlu bu işi sahiplenirse, oteller inşa edilir ve altyapı tamamlanırsa, yakın gelecekte Kış Olimpiyatları’da burada yapılır” diye konuştu

ERZURUM’DA BAŞARILI SPORCULAR YETİŞECEK

Atalay, 2011 Kış Oyunları için Erzurum'da yapılan tesislerin Türk sporcuların gelecekte kış sporlarında başarısına olumlu yansıyacağını ifade ederek, '2011 Kış Oyunları'nda madalya alamayacağız. Çünkü bu zamana kadar bu tesisler yoktu. Başarılı bir tek kızımız vardı, Tuğba Karademir, o da burada tesis olmadığı için Kanada'ya yerleşmek zorunda kaldı. Artık bu tesislere sahip olan Erzurum'da bunda sonra çok başarılı sporcularımız yetişecektir' şeklinde konuştu. Konferansı Vali Yardımcısı Hakan Şen, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Genel Sekreteri Selami Altınok, Erzurum Teknik  Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Ağrı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ile çok sayıda davetli  izledi. Konferans sonunda MÜSİAD Başkanı Güvenli Atalay’a bir teşekkür plaketi sundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.