Eğitim Haber Girişi : 20 Nisan 2015 16:02

Atanamayan öğretmenler Başkan Bulutlar'dan destek istedi

Atanamayan öğretmenler Başkan Bulutlar'dan destek istedi
Erzurum'da atama bekleyen bir grup öğretmen adayı, Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutları ziyaret ederek sorunları ve beklentileri yönün de dosya verip, taleplerini ilettiler.
Erzurumajans-Erzurum'da atama bekleyen bir grup öğretmen adayı, Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutları ziyaret ederek sorunları ve beklentileri yönün de dosya verip, taleplerini ilettiler.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutların, Cuma ve Pazartesi günleri düzenlediği Halk Günü toplantısına bir grup Atama bekleyen öğretmen adayı katılarak Belediye Başkanı Bulutlardan atamaları yönünde küçükte olsa bir destek istediler. Halk Gününe katılan atanamayan Öğretmen yaptıkları açıklamada, "Atama bekleyen 330 bin öğretmen, Hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığına çok kez dilekçelerle ve büyük metropollerde dövizlerle sesimizi duyurmaya çalıştık. Türkiye genelinde 330 bin öğretmen atama beklerken, Şubat ayında 15 bin atama oldu. 2015 Nisan ayında 40 bin öğretmen ataması yapılmasını bildirilmesine rağmen hala atama yapılmadı. Bu atamayı ülke genelinde beklemekteyiz. Bu atamanın biran önce yapılması için sizlerin de sesimiz olmanızı istiyor az veya çok desteklerini bekliyoruz." Diye koşutular.

BAŞKAN BULUTLAR, 'HÜKÜMETİMİZ GEREĞİNİ YAPACAKTIR'

Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ise, Atanamayan Öğretmenlere yönelik şu ifadeleri kullanıldı," Ak Parti Hükümetimiz sizlerin serzenişine hiç bir zaman kayıtsız kalmamıştır. Yılların birikimi olan bu sorunları çözme noktasın da büyük çaba harcamaktadır. Bu sorunları bir anda çözüme kavuşturulacak sorunlar değil. Şayet plansız ve programsız bir şekil de sadece siyaset yapmak adına popülist bir şekil de çözüm üretmekte yanlış. Dünyanın her yerinde olduğu gibi, Türkiye'de de eğitimin temel taşı öğretmenlerdir. Sorunlarınızı ve istekleriniz mutlaka ulaşabildiğim tüm yetkili mercilere ileteceğimden hiç şüpheniz olmasın. Eğitimde çözüm bekleyen sorunlar umuyorum ki Hükümetimiz ve Bakanlık nezdinde atılacak adımlarla kısa sürede çözülecektir" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.